Wilson Blade 98 16×19 V8 getest

Als je de US Open 2021 aan het volgen bent of hebt gevolgd, dan zal het je ongetwijfeld niet zijn ontgaan. De nieuwe Blade van Wilson komt eraan! Nog voor de officiële release heeft Mike de Wilson Blade 98 16×19 V8 getest. Lees hier zijn volledige review.

Getest racket/specificaties:

Merk: Wilson
Model: Blade 98 16×19 V8
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 61
Beam: 21 mm
Swingweight: 320
Bespanning: Diadem Pro X 16L op 22/21 kg

De Wilson Blade 98 16×19 V8 is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets van dit moment: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Wilson Blade 98 16×19 V8:

Power: 8.5
Controle: 8.5
Spin: 7.5
Comfort: 8
Wendbaarheid/snelheid: 7.5
Touch: 8.5

Technologie:

De nieuwe Blade maakt gebruik van Braid 45 zoals we dat ook kennen uit de laatste Pro Staff (V13) serie. Deze technologie zorgt voor meer ballpocketing en stabiliteit hoger in het blad. Een andere nieuwe technologie gebruikt Wilson in de handle/het handvat: deze is uit 1 stuk vervaardigd voor een meer solide speelgevoel en meer gevoel met het racket. Het zorgt ook voor minder trillingen. De racketdop heeft ook meer een ‘flared’ stand, waardoor het racket vrijer te swingen is.

Baseline:

De Blade is altijd al een topper vanaf de baseline geweest en het is niet anders met deze V8 versie! Het racket voelt enorm solide aan en ‘massa is kassa’; laat je het racket lekker vrijuit zwaaien, dan voel je dat je makkelijk volle ballen kunt produceren met flink wat punch. Deze Wilson Blade 98 16×19 V8 is wat dat betreft echt een genot vanaf de baseline! De spin en slices zijn degelijk en voorspelbaar. Slice backhands zijn heerlijk eenvoudig aan te snijden en het racket doet de rest; het racket heeft fijne plough through. Maak je graag het spel en zet je je tegenstander graag onder druk? Dan kan dit prima met dit racket, en wel mét behoud van fijne balcontrole. Het racket voelt eigenlijk nog stabieler dan de V7 versie, welke één van mijn favoriete rackets van de afgelopen jaren is/was.

Ook onder druk staat de Blade 98 16×19 V8 zijn mannetje. Het racket laat zich niet makkelijk wegdrukken, of dat nou is bij services, aan het net of vanaf de baseline. En door de uitstekende stabiliteit hou je dus altijd fijne controle en sturing over de bal.

Service:

Een hele fijne bijkomstigheid van dit racket is het stukje (gratis) servicepower! Ook bij de vorige (Blade V7) versie had ik dat al gemerkt. Mijn service is niet bepaald mijn sterkste punt, maar met deze Blade 98 16×19 V8 zijn makkelijk volle services te produceren. Ook de kick- en sliceservices zijn degelijk. Maar voor mij is het stukje extra servicepower dus vooral een flinke bonus.

Net:

Rock solid! Zoals eerder al benoemd is het frame ontzettend stabiel. Aan het net doe je hier zeker je voordeel mee. Dit racket laat zich niet makkelijk wegdrukken en harde ballen zijn makkelijk en solide te pareren. Ook is de wendbaarheid van het racket ruim voldoende. Als ik dan toch één ding mag aanmerken, dan is dat dat deze V8 niet de verfijnde touch van de V7 versie heeft. Die was qua gevoel (bij bijvoorbeeld stopvolleys) echt voortreffelijk. De V8 oerdegelijk wat dat betreft, maar niet uitzonderlijk.

Power/controle Wilson Blade 98 16×19 V8:

Qua power en controle is de nieuwe Blade 98 16×19 prima in balans. Waar het bij een Pro Staff duidelijk controle over power is, biedt de Blade het beide. Het racket heeft dus flink wat punch en put-away power om ballen aan te pakken. Ik heb echter nooit het idee gehad de controle en sturing over de bal te verliezen en dat is erg prettig. Het racket is enorm solide, zonder te stijf te voelen.

Comfort/armvriendelijkheid:

Doordat het frame weinig tordeert, krijg je weinig vervelende trillingen door naar de arm. Dit alles zonder te ‘muted’ ofwel gedempt aan te voelen. Het racket heeft een lekkere directe respons, zonder op comfort in te leveren. Of het de nieuwe Braid 45 technologie is of niet, bij ballen bovenin het blad vond ik het racket stabieler dan zijn voorganger. En ook dat geeft dus uiteindelijk minder trillingen door naar de arm. Het comfort is dus goed verzorgd.

Wilson Blade 98 16×19 V8 onderaan de streep:

De Blade V8 ziet er natuurlijk schitterend uit. Er komt een bepaalde gloed over het racket als je deze in het (zon)licht ziet. Het is een mix van groen, paars en een koperkleurige gloed. Een echte eyecatcher, maar ook qua prestaties op de baan is dit een topper! Het racket voelt nog meer solide aan dan zijn voorganger en de bekende punch is gebleven. Ook al mist de V8 misschien de verfijnde touch van zijn voorganger, de performance blijft fantastisch en door de verbeterde stabiliteit is ook het comfort prima verzorgd. Al met al een schitterend racket!

De Wilson Blade 98 16×19 V8 is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie