Wilson Blade 100 V9 getest

Onze nieuwe tester Iris heeft de afgelopen 2 maanden de Wilson Blade 100 V9 getest en deelt hier haar bevindingen in een uitgebreide review!

Specificaties:

Merk: Wilson
Model: Blade 100 V9
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 60
Beam: 22 mm
Swingweight: 322
Bespanning: Luxilon Alu Power Lime 1.25 op 24/23 kg en Diadem Pro X 17 op 24/23 kg

De Blade 100 V9 is nu verkrijgbaar in onze webshop, gratis bespannen met een snaar naar keuze!

Intro:

Na een lange tijd testen van rackets, en veel goede verhalen over de Wilson Blade, ben ik helemaal verkocht, ik heb 2 Blade 100 V9’s aangeschaft. 1 bespannen met Alu Power Lime 1.25 op 24/23 kg en 1 bespannen met de Diadem Pro X 17 (1.20) op dezelfde kilo’s.

Baseline:

Vanaf de baseline is dit racket top! Hij heeft net iets meer power dan de Blade 98 16×19 en 18×20 V9, waardoor de bal nog makkelijker diep komt en de power meer uit de racket zelf vandaan komt. Vergeleken met zijn voorganger, de Blade 100 V8, is deze versie net iets stabieler en zelfs nog gebruiksvriendelijker. En toch blijft deze goed presteren onder druk, door de stabiliteit van dit racket. Door de 100 sq/inch bladmaat is de sweetspot net wat groter dan z’n zwaardere broers, wat de Blade 100 V9 meer vergevingsgezind maakt. Wel behoudt dit racket prima de sturing/controle. Wat juist fijn is in combinatie met de power die uit het frame zelf komt. Zelf ben ik in de enkel een baseline speler, zo kan ik de tegenstander toch goed onder druk houden vanaf de baseline, zonder de controle te verliezen. Super fijn dus!

De spin die dit racket biedt, vind ik super fijn. Een jaar geleden spinde ik nauwelijks in mijn spel en was ik meer van alle ballen een keiharde knal geven. Maar dit racket heeft me geleerd dat het ook anders kan. Nog steeds kan je ballen goed afmaken, d.m.v. opbouwend spel en diepe spinballen.

Service:

In de zomer van 2023 heb ik helaas een schouderblessure opgelopen door overbelasting en met mijn vorige racket ging dat niet goed, vooral tijdens m’n service. Ik kan een harde eerste service slaan en die komt met de Blade 100 V9 er heel goed uit. Doordat die zo vergevingsgezind is heb ik nu geen last van m’n schouder meer, maar kan ik wel de power in mijn service behouden. Mijn tweede service is overigens niet zo sterk, maar kan in combinatie met de snaar (voornamelijk de Pro X, door zijn 6 hoeken) en het racket er wel goed effect aan geven. Mijn oude racket is trouwens de Wilson Pro Staff 97L V12, het zwarte frame met wit op 3 en 9 uur in het blad.

Net:

Aan het net is dit racket super stabiel, en staat hij zeker zijn mannetje. Ook als de ballen hard aankomen. Hij is lekker wendbaar en je hebt goede controle aan het net, doordat het racket net wat lichter is dan z’n grotere broers uit de Blade 98 serie. Van het afmaken van volleys tot smashes tot stopvolleys.

Power/controle:

De combinatie tussen de power en controle bij dit racket vind ik heerlijk. Je kunt vanaf de baseline nog steeds goede klappers uitdelen, zonder dat het racket trillingen doorgeeft. Ook als de tegenstander de snelheid opschroeft, blijft de Wilson Blade 100 V9 dus super stabiel, wat we overigens al gewend waren van de vorige versies van de Blade. Maar elke keer komen ze toch terug met nieuwe ontwikkelingen, die de Blade serie steeds (ver)fijn(d)er maakt. Mét behoud van de goede combinatie tussen power en controle.

Comfort/armvriendelijkheid:

Zoals eerder genoemd heb ik een blessure gehad aan mijn rechterschouder van mijn slagarm. Daardoor wist ik dat ik moest overstappen naar een ander racket. Na het testen van vele rackets had ik toch het minste tot geen last bij dit racket, doordat die zo stabiel is, weinig trillingen doorlaat en wendbaar is. Ook heb ik natuurlijk wat tegenhangers getest van de Blade 100 V9, maar toch bleef ik het comfort van dit racket het fijnst vinden, zonder dat je er spelverlies van hebt.

De Blade 100 V9 is nu verkrijgbaar in onze webshop, gratis bespannen met een snaar naar keuze!

Wilson Blade 100 V9 onderaan de streep: eindbeoordeling.

Ik heb bijna een half jaar lang verschillende rackets getest, omdat ik van een best stijf racket afkwam en niet te snel een keuze wilde maken. Maar toen ik voor het eerst met de Wilson Blade 100 V9 speelde, was ik gelijk verkocht. De combinatie tussen power en controle vind ik super fijn, ik kon gelijk gemakkelijker dieper spelen. Dit racket heeft mij geleerd meer geduld te houden, door eerst diep te gaan spinnen voordat je het punt wilt afmaken. En het comfort dat dit racket biedt, was ook alles wat ik zocht.

Dus kortom: dit racket is geschikt voor iedereen (van beginner, die wel het gewicht aan kan tot gevorderde spelers), die een racket zoekt die zowel power als controle biedt.

Geef een reactie