Wilson Blade 100 V8 getest

De Wilson Blade 100 V8 getest! Dit racket biedt een heerlijke mix van power en controle en het ‘klassieke’ Blade speelgevoel, alleen dan in een iets gebruiksvriendelijker jasje!

Getest racket/specificaties:

Merk: Wilson
Model: Blade 100 V8
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: ca. 62
Beam: 22 mm
Swingweight: 319
Bespanning: Diadem Pro X 17 op 23/22 kg

De Wilson Blade 100 V8 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Technologie:

Voor de nieuwe Blade V8 serie maakt Wilson gebruik van de Braid 45 technologie zoals deze eerder bij de Pro Staff V13 serie is geïntroduceerd. Deze technologie zorgt voor meer ballpocketing en stabiliteit hoger in het blad. Een andere nieuwe technologie gebruikt Wilson in de handle/het handvat: deze is uit 1 stuk vervaardigd voor een meer solide speelgevoel en meer connectie met het racket. Deze Directconnect technologie zorgt ook voor minder trillingen. De racketdop heeft meer een ‘flared’ stand t.o.v. de Blade V7, waardoor het racket vrijer te swingen is. Tot slot de Color Shifting Paint welke het racket zijn unieke uitstraling geeft. Als je het racket draait of in het licht houdt, zie je de kleuren ‘shiften’ van groen en bruin tot een koperkleurige gloed. Dit geeft het racket een schitterende en one-of-a-kind look!

‘Nieuw’ in de Blade line-up is dus een 100 sq/inch versie op 300 gram. Deze werd bij de V7 al geïntroduceerd, maar kwam toen niet voor de Benelux beschikbaar.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate FS 98, Tecnifibre T-Fight RS 300 en Wilson Blade 98 16×19 V7. Andere favoriete rackets: Head Speed MP 2022 en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Wilson Blade 100 V8:

Power: 8.5
Controle: 8
Spin: 8
Comfort: 7.5
Wendbaarheid/snelheid: 8
Touch: 8.5

Baseline:

Vanaf de baseline is de Blade 100 V8 echt een heel prettig racket. De laatste tijd heb ik weer veel met mijn Blade 98 16×19 V7 Roland Garros gespeeld. De zwaardere 98 sq/inch Blades (de Blade 98 16×19 en 18×20) zijn enorm solide vanaf de baseline. Daar hoopte ik bij deze Blade 100 V8 ook op en dat kwam gelukkig ook uit! De Blade 100 V8 heeft het kenmerkende solide/stabiele speelgevoel van zijn zwaardere broers, alleen dan in iets gebruiksvriendelijker jasje. De 100 sq/inch bladmaat speelt ook net wat meer vergevingsgezind; de sweetspot voelt dan ook net wat royaler aan. Wel blijft de fijne sturing/controle behouden, evenals de stevige punch! Als je goed aanlegt met dit racket, zit er ook lekker wat massa achter de bal.

De spinpotentie was goed, slechts fractioneel beter dan de 98 16×19 V8. Dat verschil is dus niet enorm. Ballen op gevoel zoals dropshots en stopvolleys zijn heel precies en gecontroleerd te spelen zonder dat de bal eraf vliegt. Kortom: een heel fijn racket vanaf de baseline!

Service:

De service is niet bepaald mijn grootste wapen. Wat extra servicepower en (gecontroleerde) snelheid zijn altijd welkom. De Blade 100 V8 biedt dat ten dele. De servicepower is goed, maar niet uitzonderlijk. Wel merk je dat het racket makkelijk en snel rond te krijgen is en dat is fijn. Slice – en kickservices zijn prima te doen met dit racket.

Netspel Wilson Blade 100 V8:

Ook aan het net staat dit racket zeker zijn mannetje. Zoals eerder gezegd is het racket super stabiel, waar je goed je voordeel mee kunt doen bij hard inkomende ballen. Daarnaast is het racket lekker snel en waren mijn stopvolleys met dit racket heerlijk.

Power/controle:

Net als bij de recent door mij geteste Prince ATS Textreme Tour 98 is dit racket prima in balans op het gebied van power en controle. Je krijgt meer dan voldoende snelheid bij gemiddelde tot volle swings, maar zonder hierbij snel bang te hoeven zijn om de controle te verliezen. En dat is bij menig 100 sq/inch racket weleens anders! Mijn favoriete slag met dit racket is de return: deze kwamen (gecontroleerd) maar stevig door. Dit racket biedt dus een hele fijne mix van power en controle, maar ook goede handelingssnelheid.

Comfort/armvriendelijkheid:

Comfort is altijd een aandachtspunt voor mij als ik rackets test. Ik geef het comfort bij deze Blade 100 V8 een 7.5. Het comfort is degelijk. Door de fijne stabiliteit tordeert het racket weinig, waardoor deze weinig ‘zwabbert’ en weinig trillingen doorgeeft. Vergeleken met zijn concurrentie in dit genre (Head Speed MP 2022 en Babolat Pure Strike 100 o.a.) valt deze Blade 100 V8 tussen beide rackets in. Meer comfort dan een Pure Strike 100, maar net iets minder dan een Speed MP 2022. En dat is helemaal niet erg, want ik vind persoonlijk de Blade de meeste controle bieden.

De Wilson Blade 100 V8 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Wilson Blade 100 V8 onderaan de streep:

De Blade 100 V8 is één van mijn favoriete rackets van dit jaar! Het is één van de weinige echt controle georiënteerde 100 sq/inch rackets. De balans tussen power en controle is ragfijn en je behoudt het karakteristieke Blade speelgevoel. Alleen is dit racket net wat gebruiksvriendelijker en vergevingsgezinder dan zijn zwaardere 98 sq/inch broers. Prima racket voor spelers die controle voorop hebben staan, maar voor wie een 98 sq/inch blad bij tijd en wijle qua sweetspot toch wat klein aanvoelt.

Geef een reactie