Wilson Amplifeel tennisschoen getest

Mijnracket.nl speler Mike heeft de nieuwe Wilson Amplifeel tennisschoen getest! Deze halfhoge tennisschoen biedt fijne support gecombineerd met goede duurzaamheid en wendbaarheid.

Wilson heeft natuurlijk een zeer rijke heritage als het op tennisrackets (en ballen) aankomt. De laatste jaren timmert het merk echter ook stevig aan de weg op het gebied van tennisschoenen. Met deze halfhoge Wilson Amplifeel schoen had het merk al de nodige bekijks tijdens Roland Garros 2017. Mike nam de proef op de som en testte deze schoen vol technologische toepassingen.

Specificaties:

Merk: Wilson
Model: Amplifeel
Gewicht: ca. 450 gram (maat 9.5 UK, 10 US = 44 EUR)
Profiel zool: middeldiepe visgraat zorgt voor goede grip op zowel gravel, kunstgras als smashcourt

Technologie:

  • Amplifeel ‘strap’ voor extra support rondom de enkel en midvoet. Deze technologie biedt extra laterale support

  • DF1 (Dynamic Fit 1) voor een snel en ‘laag bij de grond’ speelgevoel, wat bijdraagt aan goede wendbaarheid
  • 3D-FS voor optimale voorvoetsupport
  • Endofit ‘sock-fit’ constructie zodat je één bent met de schoen en voor extra enkelondersteuning
  • R-DST+ voor een combinatie van goede demping en energieteruggave
  • Pro Torque Chassis voor torsiestijfheid en stabiliteit in de schoen
  • Duralast slijtzool voor goede grip en hoge duurzaamheid
  • 6 mm ‘heel to toe drop’, ofwel hoogteverschil van hiel naar voetvoet

Getest door:

Naam: Mike
Huidige schoen speler: ASICS Gel Solution Speed 3 Clay
Speelsterkte: 4/4
Testduur: 4+ uur

Beoordeling:

Pasvorm: 6.5
Stabiliteit: 9
Demping: 8
Grip: 8
Duurzaamheid: 8
Wendbaarheid en snelheid: 7
Ventilatie: 6
Gewicht: 7

Review Wilson Amplifeel:

Pasvorm

De Wilson Amplifeel tennisschoen heeft een vrij brede pasvorm. Dit was meteen te merken toen ik de schoen voor het eerst aantrok met de basiszool erin. Ook heeft de schoen veel volume op de voorvoet. Zelf heb ik een vrij smalle voet met een lage wreef. Zodoende heb ik mijn eigen Footbalance inlegzolen op de basis inlays van de schoen gelegd. Hierdoor sloot de schoen duidelijk beter om mijn voet. Ook heb ik mijn eigen zolen ‘los’ in de schoenen geprobeerd. Ook toen had de schoen nog teveel ruimte in de voorvoet. De optie om mijn eigen zolen te plaatsen op de standaard inlegzolen werkte dus het beste voor mij. De ‘sock-fit’ van de schoen is super en voelt heel comfortabel. De elastische ‘Amplifeel’ strap maakt het geheel af en laat de schoen heerlijk rondom de enkel en wreef sluiten.

Stabiliteit

Er zijn tegenwoordig maar weinig ‘mid’ tennischoenen te verkrijgen. Ik ken zelfs spelers met enkelproblemen die wel eens basketball schoenen gebruiken om maar voldoende support rondom de enkel te hebben/voelen. Wat betreft stabiliteit is deze Wilson Amplifeel een aanrader! Niet alleen is de eerder genoemde support rondom de enkel en wreef top door de Amplifeel technologie, ook is de voorvoetsupport dik in orde. De schoen heeft bij de voorvoet op de buitenzijde 2 kunststof verstevigingen waardoor je zonder problemen al je kracht kwijt kunt bij het zijwaarts afzetten. Dit was duidelijk te merken ondanks de brede pasvorm.

Demping

Mijn huidige schoen is de ASICS Gel Solution Speed 3 Clay. Deze schoen heeft een duidelijk smallere fit. Wat ik verder erg waardeer in deze schoen zijn snelheid, het lichte gewicht en de fijne grip. Qua demping denk ik dat deze Wilson Amplifeel gelijkwaardig, misschien nog wel iets beter presteert dan mijn ASICS schoenen. Ik heb weinig schokbelasting ervaren, iets waar ik op de hiel nog wel eens gevoelig voor kan zijn. Mijn langste sessie met de Wilson Amplifeel tennisschoen was 3 uur. Hierna had ik helemaal geen last van mijn hielen. De demping van deze schoen is dus dik in orde.

Grip

De Wilson Amplifeel heeft weliswaar niet zo’n diep visgraatprofiel als mijn ASICS Gel Solution Speed 3, maar daar was op de baan niets van te merken. Ik heb deze volledige playtest gedaan op gravel. Qua grip werkte de schoen net zo goed als mijn huidige ASICS model, erg fijn vond ik zelf.

Duurzaamheid

Deze Wilson Amplifeel tennisschoen is behoorlijk sterk. De verstevigde neus en de PU versteviging aan de mediale zijde doen goed hun werk. Zelf had ik deze laatste versteviging liever een klein beetje groter en breder gezien voor het glijden. Er heeft echter nog geen zichtbare slijtage opgetreden na een kleine 5 uur intensief spel.

Wendbaarheid en snelheid

Qua wendbaarheid en snelheid moet de Wilson Amplifeel tennisschoen het afleggen tegen mijn vertrouwde ASICS Gel Solution Speed 3. De ASICS is directer en ook lichter, waarbij de grip op de voorvoet voor het snel afzetten vergelijkbaar is. De Wilson Amplifeel is natuurlijk ook meer een stability dan speed schoen, dus dit is geen schande natuurlijk. Wel heeft de Amplifeel een lekker ‘laag bij de grond gevoel’, wat de schoen toch prima wendbaar maakt.

Ventilatie

De ventilatie van de Wilson Amplifeel tennisschoen is voor verbetering vatbaar. De schoen ventileert redelijk, niet meer dan dat. Dit is mijns inziens ook niet verwonderlijk gezien het robuuste jasje van deze schoen. Toch zullen spelers met flinke zweetvoeten dit wel merken.

Gewicht

Met een gewicht van ca. 450 gram (maat 9.5 UK) is de Wilson Amplifeel een middelzware tennisschoen. Toch voelt de schoen bij spel helemaal niet zo zwaar aan, lichter dan verwacht eigenlijk. Als je ziet wat voor support je hier dan ook nog eens voor terugkrijgt, is dit gewicht meer dan te rechtvaardigen!

Overall indruk

Eindelijk is er weer een goede mid tennisschoen op de markt! Uit eigen ervaring weet ik dat er wel degelijk vraag naar is naar dit soort schoenen. Deze Wilson Amplifeel zou ik aanraden aan spelers met een brede voet en/of hoge wreef die optimale support zoeken. Met deze schoen kun je vol overgave glijden, bewegen en zijwaarts afzetten zonder je zorgen te hoeven maken over support issues. Een aanrader voor spelers met enkelinstabiliteit dus of voor spelers die gewoon een hele supportive en duurzame schoen zoeken!

Geef een reactie