Wilson 2016 intros: Pro Staff 97S, Ultra XP rackets en Element snaar

Voor 2016 heeft Wilson weer heel wat moois voor ons in petto! Zo zal de Pro Staff racketfamilie worden uitgebreid met de Pro Staff 97S, komt Wilson met de Ultra XP met een hele nieuwe racketlijn en zal er een nieuwe ‘top of the line’ bespanning, de Luxilon Element, worden uitgebracht.

Wilson Pro Staff 97S – Grigor Dimitrov
Na 24 maanden research en testen heeft het Wilson Lab in samenwerking met Grigor Dimitrov de Wilson Pro Staff 97S ontwikkeld. De Pro Staff 97S combineert het pure, klassieke Pro Staff gevoel met Wilson’s Spin Effect technologie als ultra efficiënt wapen voor de aanvallende speler, de zogenaamde ‘Attacker’. Rond 1 oktober zal de release van dit frame in de VS zijn. Klik HIER voor een volledige review van de Wilson Pro Staff 97S.

Wilson Pro Staff 97S full

Wilson Ultra XP (Xtreme Power rackets)
De Ultra XP wordt Wilson’s meest ‘powerful’ racketlijn ooit. XP staat voor Xtreme Power. De nieuwe racketlijn zal uit 4 modellen bestaan: de Ultra XP 100S, 100LS, 110S en de 125. Een nieuwe framebouw zorgt voor extra stijfheid voor ongekende power, waarbij Wilson haar Spin Effect technologie (de toevoeging S achter de rackets) toevoegt in 3 van de 4 frames voor extra spinpotentie. De Wilson Ultra XP racketlijn is voor de ‘Allcourter’, de speler die het hele veld bestrijkt.

Wilson Ultra XP 100S full

 

De Ultra XP 100 LS is een lichtere midplus versie, waar de Ultra XP 110S een oversize blad heeft voor nog toegankelijker power. De ULTRA XP 125 wordt het ultieme powerframe voor spelers met een korte swing. Laatstgenoemde zal alleen in de VS worden uitgebracht.

De Ultra XP 100S, 100LS en 110S zullen begin september op de Amerikaanse markt komen, waarna de Europese markt begin 2016 aan de beurt zal zijn. De Ultra XP 125 komt rond 1 december en alleen in de VS uit. Zie hier voor een volledig overzicht met specs van de nieuwe Wilson Ultra XP lijn.

Luxilon Element bespanning
Wilson en Luxilon hebben de handen ineen geslagen om een baanbrekende nieuwe snaar te produceren: de Luxilon Element. De snaar maakt gebruik van de Luxilon Multi-Mono technologie, zoals gebruikt in de bekende M2 snaar. Deze technologie combineert in de Luxilon Element de elasticiteit en het comfort van een multifilament snaar met de extra spin en power van een polyester snaar. De Luxilon Element snaar zal in een 17 (1.25 mm) en een 16 (1.30 mm) dikte komen. Vanaf oktober 2015 is de snaar beschikbaar in de Benelux. Binnenkort plaatsen wij een volledige testrapport van deze snaar op mijnracket.nl. 

 

Luxilon Element 130 package

Geef een reactie