Wilson Pro Staff 97 Roger Federer Autograph: a classic rebuild

Langverwacht en met veel mysterie en bombarie getest door de tennisgrootheid zelf: de Wilson Pro Staff 97 RF Autograph, is Roger Federers antwoord op het moderne spel!

Merk: Wilson
Model: Pro Staff 97 RF Auto
Bladmaat: 97 sq/inch
Gewicht: 340 gr
Balans: 30.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch

Wilson PS 97 RF Auto full

Afgestemd op Roger Federers wensen om met meer power en spin de strijd aan te gaan met de concurrentie, gaat Federer van een racket met een 90 sq/inch bladgrootte naar een 97 sq/inch. Deze duidelijk grotere sweetspot in combinatie met een 16/19 bespanpatroon, geeft veel grip op de bal voor spin en slice. Deze heruitgave van Wilson’s klassieker komt met een box-beam framebouw, PWS bladstabilisatoren, een materiaalmix van graphite en kevlar, een leren grip, een 30.5 headlight balans en weegt 340 gram schoon aan de haak. Je moet dan ook de nodige spierballen hebben om de Wilson Pro Staff 97 RF Autograph te kunnen spelen!

Wilson PS 97 RF Auto 2

Het frame doet absoluut wat je ervan mag verwachten: meer en makkelijker power en spin, maar met de precisie die z’n voorgangers ook boden. De Wilson Pro Staff 97 RF Autograph is een topracket voor de zwaargewichten onder ons, maar voor een zeer kleine groep spelers inzetbaar.

Vergelijkbare rackets: Yonex VCORE Tour G (330 gr), Babolat Pure Strike Tour, Head Graphene Prestige MP, Prince Textreme Tour 95, Prince Tour 95, Tecnifibre T-Fight 325 Dynacore.

Geef een reactie