RS All Court Black Edition tennisbal getest

Voor het eerst reviewen we een nieuwe tennisbal op mijnracket.nl. De RS All Court Black Edition tennisbal by Robin Söderling is de eerste tennisbal die ontworpen is door een ATP kampioen.

RS tennis Allcourt Black Edition

Tweevoudig Roland Garros finalist Robin Söderling werd gevraagd wat de beste tennisbal was waar hij ooit mee gespeeld had. Hij kon deze vraag niet beantwoorden en hij besloot zijn eigen tennisbal te ontwikkelen: de RS All Court Black Edition. Deze bal zou moeten uitblinken op het gebied van kwaliteit, materiaal, duurzaamheid en feel. Afgelopen maand werd de RS All Court Black Edition gebruikt op het ATP-toernooi van Stockholm en hebben wij ook een aantal tinnen van deze bal mogen ontvangen. Tijd voor onze bevindingen dus.

De RS All Court Black Edition is een gasgevulde tennisbal geschikt voor alle baansoorten. Mike, Stephan en Timo hebben de bal uitvoerig getest:

Mike: Qua speelgevoel zit de bal tussen de Wilson US Open en de Dunlop Fort Max TP in. De bal combineert het comfort van de Wilson US Open met de duurzaamheid van de Dunlop Fort Max TP. De bal is dus vrij comfortabel op de arm, maar wel duurzaam genoeg. De RS All Court Black Edition voelt ook niet zo licht als bijvoorbeeld een Wilson Tour Davis Cup, die voor het gevoel nog wel eens wil floaten. De bal biedt een goede controle en een voorspelbare vlucht, ook bij hoge snelheid/harde slagen.

Stephan: De RS All Court Black Edition bal voelt iets zwaarder aan dan bijvoorbeeld de US Open van Wilson. De stuit is iets minder hoog, maar de duurzaamheid lijkt daarentegen een stuk beter. Verder slaan de ballen lekker en is overhitting (het gaan zweven van de bal) nauwelijks aan de orde.

Timo: Een goede wedstrijdbal, zwaar, stevig en duurzaam. Duurt even voordat het gevoel optimaal is, maar dan heb je een heerlijk speelbare bal!

RS All Court Black Edition sectional
Opbouw van de RS All Court Black Edition

De RS All Court Black Edition is een bal met een prima mix van feel, duurzaamheid en comfort. De adviesverkoopprijs is €12,- Vooralsnog is de bal nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar, maar daar zal ongetwijfeld snel verandering in komen!

Geef een reactie