Op bezoek bij Snauwaert!

Het nostalgische Belgische racketmerk Snauwaert maakte eerder dit jaar haar comeback. Mijnracket.nl ging onlangs op bezoek bij Snauwaert. Een heerlijk stukje tennisnostalgie en hopelijk ook -toekomst!

op-bezoek-bij-snauwaert-1

Eerder dit jaar kwam ons het nieuws ter ore dat Snauwaert een comeback zou maken op de tennisracketmarkt. In onze eerdere blog lees je hier alles over. Dit maakte ons erg benieuwd en na wat contact over en weer volgde een bezoek aan de showroom van Snauwaert nabij Leuven in België.

De oudere lezers onder ons kennen Snauwaert ongetwijfeld nog wel. Het in 1928 opgerichte tennismerk beleefde haar hoogtijdagen in de jaren 70 en 80 als gerenommeerd racketmerk voor spelers als Mikael Pernfors, Vitas Gerulaitis en Miroslav Mecir. In deze dagen was het merk een grote speler op de tennismarkt. Halverwege de jaren 80 verloor het merk helaas haar plek op deze markt. Nu dus de comeback!

op-bezoek-bij-snauwaert-2
In de showroom zelf waar rollen van 4 km(!) worden gebruikt om alle rackets te bespannen.
op-bezoek-bij-snauwaert-3
De Snauwaert Ergonom hier in XXL uitvoering: een baanbrekend racket voor die tijd!

Het Belgische merk wil haar plek op de tennisracketmarkt terugwinnen ‘als innovatief e-commerce bedrijf’, door tennissers te bereiken via een selectief aantal online (verkoop)kanalen en via tennisverenigingen. Op deze manier wil Snauwaert een heuse tenniscommunity creëren om zo het merk te doen groeien. Het merk zal hiernaast slechts in een zeer beperkt aantal tennisspeciaalzaken te vinden zijn. Alle rackets worden in een luxe geschenkdoos geleverd, inclusief handdoek, ballen en logo stencil.

op-bezoek-bij-snauwaert-5

Natuurlijk zijn wij zeer benieuwd naar de rackets zelf. De komende weken zal team mijnracket.nl twee modellen door de test halen. Het betreft de Grinta 100 Heavy: 100 sq/inch, 305 gram, 31.5 balans en 16/18 bespanpatroon en de Vitas 100 Heavy: 100 sq/inch, 300 gram, 31.5 balans en 16/19 bespanpatroon. Binnenkort vind je van beide rackets een uitgebreid testrapport hier op mijnracket.nl!

Geef een reactie