Babolat Pure Drive 2015 vs Babolat Pure Drive 2012

Pure Drive 2015

Wie kent ‘m niet? De Babolat Pure Drive is inmiddels zo’n beetje wat de Copa Mundial onder de voetbalschoenen is: een heuse klassieker. Rond de Australian Open 2015 kwam de allerlaatste versie van dit racket uit. Wij van mijnracket.nl vergelijken de nieuwe versie met zijn voorganger.

What’s new?

Aan een succesnummer wordt nooit fors gesleuteld, dus ook bij de Babolat Pure Drive 2015 (gewone uitvoering) geen gekke dingen: Bladgrootte: 100 sq/inch, gewicht (onbespannen) 300 gram, balans 32.0 cm en bespanpatroon 16/19 zijn allemaal hetzelfde gebleven.

Maar wat is er dan nieuw behalve de verflaag? Waarom zouden we dit racket móeten hebben?

  • Herindeling van het snarenbed: het bespanpatroon van 16 lengtesnaren en 19 breedtesnaren is hetzelfde gebleven, wel is de snaardichtheid van de nieuwe Babolat Pure Drive 2015 t.o.v. de Babolat Pure Drive 2012 veranderd. Aan de hand van data verzameld bij de PLAY uitvoering van de Pure Drive bleek dat de ideale raakzone (sweetspot) bij Pure Drive spelers iets hoger ligt dan middenin het blad. In deze ‘nieuwe sweetspot’ is de snaardichtheid iets hoger
  • FSI-technologie: Frame String Interaction zoals FSI voluit heet, zorgt door het plaatsen van speciale inserts aan de buitenzijde van het racket op 3 en 9 uur voor meer interactie tussen racket en snaar met als resultaat een langer bal-snaar contactmoment voor meer spin en een zachtere feel. Deze technologie is een aanvulling op de bekende Woofer technologie waarbij de snaren niet plat in het frame liggen, maar over rondingen, waardoor het contactmoment met de bal al fractioneel werd verlengd

 

Babolat Pure Drive 2015 FSI

Dus
Door de toevoeging van de FSI technologie geeft de Babolat Pure Drive 2015 een langer bal-snaar contactmoment wat resulteert in meer grip op de bal en dus meer spin. Het racket blijft steady aan het net en bij het serveren kun je net wat meer grip op de bal verwachten t.o.v. de Pure Drive 2012. Ook draagt de FSI technologie naast de Active Cortex ingebouwde demper (die van de shaft tot onderin de grip loopt), bij aan een extra stukje trillingsdemping. Klik hier voor alle info over de nieuwe Babolat Pure Drive 2015.

Racketspecificaties:
Merk: Babolat
Model: Pure Drive 2015
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 72

Dit racket is t/m gripmaat 5 verkrijgbaar in onze webshop. 

Geef een reactie