Nieuw Babolat racket Dominic Thiem ProjectOne7

Deze week tijdens de Monte Carlo Rolex Masters kwam Babolat speler Dominic Thiem met een nieuw blanco racket van Babolat genaamd ProjectOne7 op de baan. Wat is dit voor moois?

Babolat ProjectOne7 Dominic Thiem

In september 2017 zal de nieuwe Babolat Pure Strike 17 (One7) serie uitgebracht worden, waar de ProjectOne7 rackets de pilot voor waren!

Vorig jaar tijdens dezelfde Monte Carlo Rolex Masters verscheen Rafa Nadal met een nieuw blanco frame van Babolat op de baan. Later in 2015 volgde de release van de Babolat Pure Aero, het huidige racket van de Spanjaard en opvolger van de Babolat Aeropro Drive.

Nu dus de beurt aan de huidige nummer 14 van de wereld, de Oostenrijker Dominic Thiem, die normaal met de Babolat Pure Strike speelt. Betekent dit dat we 1/7 een opvolger voor de Pure Strike en Pure Control racketfamilie gaan krijgen en dat beide lijnen samengaan tot 1 nieuwe racketlijn? Het zou zomaar kunnen, de Pure Strike rackets worden online tegen bizar lage prijzen weggezet, dit om mogelijk plaats te maken voor een nieuwe Babolat racketfamilie.

Babolat ProjectOne7 full

Specificaties van deze Babolat ProjectOne7 rackets zijn niet voorhanden, wel zijn er op diverse afbeeldingen rackets met een 16/19 en 18/20 bespanpatroon te zien. Er zullen dus verschillende prototypes in de roulatie zijn. Op de hier bijgevoegde afbeeldingen betreft het frames met een 16/19 bespanpatroon in ieder geval. De dan shaft van de ProjectOne7 rackets:

Babolat ProjectOne7 throat

De Babolat ProjectOne7 rackets hebben een mooie slanke shaftbouw die erg lijkt op die van de Pure Strike rackets en minder op de box-beamachtige bouw van de Pure Control serie. Toch lijken er kleine, subtiele aanpassingen te zijn gemaakt met name in de rondingen van de shaft. Waar Babolat met haar paradepaardjes de Pure Aero en de Pure Drive series de power en spin georiënteerde speler als geen ander weet te bedienen, lijkt met deze ProjectOne7 rackets ook de speler die een mix van controle en power zoekt bij het Franse merk te moeten kunnen slagen.

Binnenkort mogen wij de ProjectOne7 rackets door de test halen! Check regelmatig mijnracket.nl en onze facebook pagina voor updates!

Zie hier voor onze 2e post over #projectone7 van Babolat, met o.a. de eerste racket specs!

Geef een reactie