Getest: Babolat ProjectOne7 racket

Met ProjectOne7 wil Babolat ‘het best mogelijke racket bouwen voor de kampioenen van morgen’. Om dit te bewerkstelligen is een select gezelschap (contract)spelers, coaches en racketspecialisten gevraagd om de ProjectOne7 rackets te testen en vervolgens hun feedback bij Babolat kenbaar te maken. Team mijnracket.nl is één van de gelukkigen. Hierbij onze bevindingen!

Babolat ProjectOne7 throat

In september 2017 zal de nieuwe Babolat Pure Strike 17 (One7) serie uitgebracht worden, waar de ProjectOne7 rackets de pilot voor waren!

In onze vorige post hebben wij de (door ons doorgemeten) specs van het Babolat ProjectOne7 racket benoemd. Voor de volledigheid hier nogmaals:

Specificaties Babolat #ProjectOne7: 98 sq/inch (volgens ons), 330 gram bespannen, 32.4 balans bespannen (inclusief overgrip die er al op zat) en 16/19 bespanpatroon.

Bespanning: Babolat RPM Blast 16 in de lengte en de Origin 16 (beide 1.30 mm dikte polyester snaren dus) in de breedte. De gehoekte RPM Blast zorgt voor extra grip op de bal, waar de zachtere Origin snaar voor een stukje extra comfort zorgt. Deze combinatie bevordert bovendien de snapback (het uit positie glijden en vervolgens weer snel in positie schieten) van de lengtesnaar, goed voor extra spinpotentie. Het racket is bespannen op 24/24 kg.

Team mijnracket.nl spelers Mike en Stephan hebben beide het Babolat #projectone7 racket door de test mogen halen. Hieronder de bevindingen van Mike. Stephan zal zijn bevindingen met ons delen in een comment bij deze blog.

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107

Babolat ProjectOne7 full side

Review Babolat ProjectOne7
Voor deze playtest hebben we een heel arsenaal aan rackets ter vergelijking meegenomen, waaronder de Babolat Pure Strike 18/20. De 16/19 versie van dat racket is de voorganger van dit ProjectOne7 prototype racket van Babolat. De Head Graphene Radical MP (op 3 en 9 uur in het blad verzwaard met lood), De Yonex EZONE DR 98 310, de Prince Textreme Warrior 107, de Wilson Pro Staff 6.0, de Yonex VCORE Duel G 97 310 en de Wilson Pro Staff 95S zijn enkele van de frames welke we ter vergelijking hebben getest.

Wat mij (Mike) qua spel het eerst opviel aan de Babolat ProjectOne7 was het vrij solide gevoel van dit racket. In dezelfde playtest heb ik ook de Babolat Pure Strike 18/20 ter hand genomen, maar de ProjectOne7 bood duidelijk meer stabiliteit bij balimpact. Het racket is iets zwaarder dan de Babolat Pure Strike 18/20 en gaat qua specs eigenlijk meer naar de Pure Strike Tour (zie onze vorige post), maar dan met een 16/19 bespanpatroon. De Babolat ProjectOne7 is wat meer een low-powered racket; je zult zelf de snelheid moeten genereren middels een grote, volle swing. Dit sluit niet direct aan op mijn speelstijl, maar ik begrijp goed waar Babolat heen wil met deze serie. Het Franse merk biedt een ruim aanbod aan typische powerframes als de Pure Aero en de Pure Drive. Op de huidige Pure Strike racketfamilie werd wisselend gereageerd en de Pure Control serie is wel aan een opfrisbeurt toe. Een mooi controle georiënteerd racket met goede spinpotentie voor spelers die zelf voldoende power genereren, zou mooi aansluiten bij het huidige Babolat assortiment.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Babolat ProjectOne7 Dominic Thiem
Babolat speler Dominic Thiem in actie met een Babolat ProjectOne7 racket

Vanaf de baseline biedt de Babolat ProjectOne7 een goed stukje massa door de bal. Als je een lekkere volle swing maakt, zit er genoeg drive in om de bal weg te krijgen. Zoals eerder gezegd, moet je hiervoor zelf wel de energie in de bal leggen. De breedtesnaren zijn iets meer uit elkaar getrokken in vergelijking tot de Pure Strike serie, waardoor het makkelijk(er) spin genereren is. Dit was ook duidelijk te merken. Ook bij een kick service merkte ik dat de bal makkelijk in de snaren te pakken is, iets waar de snaren setup natuurlijk ook bij hielp. Verder vond ik de prestaties van de ProjectOne7 aan het net opvallend sterk. Het volleren ging heerlijk, het racket voelde snel en makkelijk wendbaar, maar ook solide genoeg om harde ballen te kunnen pareren.

Babolat ProjectOne7 test

Een mooie playtest al met al! Ik denk dat Babolat goed op weg is om een mooi controle georiënteerd frame te bouwen, die een prima mix biedt van een klassiek gebouwd frame die geschikt is voor het moderne spel. Wat dat betreft doet het racket me een beetje denken aan de Wilson Pro Staff 97. Er zit veel gevoel, controle en stabiliteit, maar ook voldoende drive en spin in de Babolat ProjectOne7. Met dit racket (en de uiteindelijke racketlijn die hieruit voortvloeit) zou Babolat de strijd aan moeten kunnen gaan met rackets als de Wilson Blade 98, de Head Radical (met name de Pro), de Head Prestige MP en de Wilson Pro Staff 97. Zoals de naam van dit prototype racket al doet vermoeden, zou deze nieuwe lijn begin 2017 uitgebracht moeten worden, waarbij er in het najaar waarschijnlijk demo’s beschikbaar van komen. Hou mijnracket.nl (en onze facebook-pagina) in de gaten voor de laatste updates over Babolat![/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

1 REACTIE

  1. Een heerlijke playtest. ProjectOne7 speelt zeer stabiel met verassend veel power. Ten opzichte van mijn Yonex Ezone DR 98 kon ik met de ProjectOne7 makkelijk versnellen. Qua balans ben ik in de war want ProjectOne7 voelt headlight aan en heel makkelijk manoevreerbaar. De stijfheid van ProjectOne7 voelt duidelijk stijver aan dan mijn Yonex ik verwacht een RA waarde van rond de 66 of 68. Niet vreemd voor een Babolat die over de hele linie vrij stijve frames voortbrengen. Met mijn enkelhandige backhand kon ik heerlijk door halen ook mijn slices waren prima in orde. Ik denk dat Babolat met ProjectOne7 zomaar een winnaar in de winkels gaat leggen die door een breed publiek te spelen is. Zeker het stabiele karakter in combinatie met het vrij makkelijk kunnen creëren van rackethead speed met een vergevensgezind snarenpatroon van 16×19 lijkt in de roos. De pure strike 18×20 die we naast PojectOne7 hebben getest was duidelijk lastiger rond te krijgen. Ook kreeg ik met ProjectOne7 de ballen veel makkelijker diep achterin. Voor mij is ProjectOne 7 nu al een absolute favoriet uit de Babolat serie naast de zware jongen uit de Pure Aero serie de Pure Aero Tour. Ben zeer benieuwd hoe ProjectOne7 er uiteindelijk uit komt te zien.

Geef een reactie