Beste rackets voor spin

Onze favoriete rackets voor spin van dit moment zetten we op een rijtje. Hierin een aantal bekende namen, maar ook een enkele verrassing. Klik op de links voor de volledige reviews van deze rackets. Hierbij onze beste rackets voor spin:

Babolat Pure Aero

Geen lijstje over rackets voor spin zonder de Babolat Pure Aero. De Aero serie was de eerste racketserie volledig afgestemd op maximale balrotatie. Niemand minder dan Rafael Nadal is het uithangbord van deze serie. Deze laatste update van de Pure Aero biedt verbeterde stabiliteit en trillingsdemping en gaat qua gevoel enigszins terug naar de legendarische Aeropro Drive. Lees hier onze uitgebreide review van de Pure Aero.

Head Graphene 360 Extreme MP

Nog een absoluut spinmonster is de Head Graphene 360 Extreme MP. De snaren zijn bij deze update van de Extreme serie nog meer uit elkaar getrokken. Speciale grommets op 12 uur zorgen voor extra bewegingsvrijheid en snapback van de lengtesnaren en dat is te merken! Lees hier onze review van de Extreme MP en van de zwaardere Extreme Pro.

Diadem Nova FS 100

Het innovatieve Amerikaanse Diadem komt met een ijzersterke update van de Nova serie. Deze serie, gemaakt voor power en spin, wint aan stabiliteit en touch door de nieuwe Flex Stabilization technologie. Eén van de meest comfortabele rackets in dit genre, zonder in te leveren op feedback. Volledig gevuld frame met interne rib structuur en high density foam. Lees hier onze volledige test van de Diadem Nova FS 100.

Wilson Clash 100

De Wilson Clash 100 en 100 Tour combineren een waanzinnig lage RA-waarde met een stabiel en powerful frame. Deze lage RA geeft een zogenaamde langere dwelltime voor meer ballpocketing. Naast comfort komt dit de balrotatie ook zeker ten goede. Puike mix van power, comfort en spin.

Head Graphene 360+ Gravity MP

De Head Graphene 360+ Gravity serie is gemaakt met de moderne speler als uitgangspunt. Wat blijkt is dat deze groep de bal wat hoger in het blad neemt en (misschien iets minder verrassend) met veel spin opereert. Het blad van de Gravity rackets is wat breder hoger in het blad. Dit bevordert het grippen van de bal, ook voor spelers met wat extremere (diepe) grepen. Lees hier onze review van de Gravity MP.

Prince Textreme 2.5 Phantom 100X

Niet het meest typische spinracket in dit rijtje, maar wel een hele fijne! Dit racket is meer controle georiënteerd en heeft een mooie slanke beam. De lage RA-waarde van 58 zorgt voor hele makkelijke ballpocketing. Dit gecombineerd met een open 16×18 bespanpatroon geeft fijne, gecontroleerde spin. Deze review is nog in de maak.

Dunlop SX 300

De SX 300 van Dunlop biedt verrassende stabiliteit voor een racket van 300 gram. Daarnaast biedt het racket ook goede demping, wat echter wel enigszins ten koste gaat van het directe speelgevoel. Dunlop heeft speciale verschillende grommet vormen gebruikt op 12 uur voor extra snapback van de lengtesnaren voor spin. Onze uitgebreide review volgt spoedig; de eerste testuren voor de Corona uitbraak waren in ieder geval prettig.

Yonex VCORE 100

De VCORE serie van Yonex is helemaal afgestemd op spin. Speciale Aerofinnen zorgen voor minder luchtweerstand voor meer rackethead speed. Dit maakt het frame razendsnel. Het 100 sq/inch blad samen met een vrij open 16×19 bespanpatroon en een mooi spin snaartje doen de rest! Lees hier meer over de VCORE 100.

Wilson Ultra 100 V3.0

De Wilson Ultra 100 V3.0 biedt ontzettend veel speelgemak, evenals gratis power en makkelijke toegang tot spin. Het is niet het racket met het meeste balgevoel, maar dat maakt het gebruiksgemak voor een groot deel goed. Lees hier onze test.

Prince Textreme Phantom Pro 93P 14×18

Ben je op zoek naar extra spin en controle? Dan is het bijna valsspelen met deze Prince Textreme Phantom Pro 93P 14×18. Deze versie van de ultradunne Phantom Pro 93P heeft een extreem open 14×18 bespanpatroon. Dat is meteen te merken aan een andere launch angle en hogere balbaan, zelfs als je zelf weinig spin genereert of niet zo’n diepe greep hebt. Het slanke frame doet de rest en snijdt met speels gemak door de lucht. Wel een absoluut low powered racket deze Phantom Pro 93P 14×18, dus je zult zelf de power moeten brengen.

Snaren voor spin

Uiteraard spelen snaren ook een essentiële rol bij het verkrijgen van (meer) balrotatie. Hierbij een greep uit onze favoriete snaren voor spin.

Babolat RPM Blast: sinds jaar en dag een bestseller. 8-kantige snaar met siliconen coating voor extra snapback.
Diadem Solstice en Elite XT: De Diadem Solstice is één van de meest comfortabele snaren in dit genre. Met de kenmerkende stervormige bouw voor ultieme ballbite. De Elite XT is iets meer controle georiënteerd. Beide snaren zijn in een testpakketje met de Flash verkrijgbaar.
Wilson Revolve: ‘gewone’ ronde co-poly, waarbij de lengtesnaren heel makkelijk over de breedtesnaren schuiven voor extra snapback en dus rotatie.
-Dunlop Explosive Spin: nieuwkomer met 6-kantige bouw. Niet extreem scherp, maar geeft wel goede gecontroleerde spin.
-Yonex Poly Tour Strike: Al onze Yonex VCORE demo’s zijn bespannen met deze snaar met een soepel karakter. Snaar die makkelijk uit positie glijdt om snel weer terug te springen voor extra rotatie.
Babolat RPM Blast Rough: de RPM Blast maar dan met ‘inkepingen’. Soepeler dan de RPM Blast. Veel bite, maar minder extreme rotatie dan de ‘gewone’ RPM Blast.

Geef een reactie