Babolat RPM Power 1.25 getest

Mike heeft als één van de allereersten de Babolat RPM Power 1.25 getest. Deze nieuwe snaar voor 2020 is het broertje van de RPM Blast en biedt meer levendigheid en versnelling. Een fijne toevoeging aan de Babolat snaren line-up!

Specificaties:

Merk: Babolat
Snaar: RPM Power
Dikte: 1.25 mm
Type: Levendige co-poly met een crisp speelgevoel
Vergelijkbare snaren: Luxilon Alu Power 1.25 en Laserfibre JB Tour 100 1.25

De Babolat RPM Power is nu verkrijgbaar in onze webshop per set van 12 meter of rol van 200 meter.

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 7.5
Spin: 8
Balgevoel: 8
Power: 9
Controle: 7.5
Comfort: 7.5

Ik heb de Babolat RPM Power in de Diadem Elevate 98 getest. Dit racket heeft vergelijkbare specificaties als een Babolat Pure Strike 16×19 (2020) of Wilson Blade 98 16×19 (V7.0). Ik heb het racket bespannen op 22/21 kg. Wat bij het bespannen direct opviel, was het knisperende geluid dat de snaar maakt, met name bij het inrijgen van de breedtesnaren.

Duurzaamheid/Spanningsbehoud

De RPM Power 1.25 heb ik nu een ruime 4 uur getest in de hal op tapijt. Qua duurzaamheid (op deze ondergrond) houdt de snaar het prima. Na 4 uur spel is er geen tot weinig slijtage te zien. De snaar heeft niet de extreme snapback van zijn broertje de RPM Blast. Mede hierdoor is het spanningsbehoud voor mijn gevoel ook beter bij deze RPM Power. Ik heb er eigenlijk heel lekker en constant mee gespeeld. Ik ben geen enorme power speler, dus ik kan op dit gebied een beetje hulp vanuit de snarensetup wel gebruiken en waarderen. Qua duurzaamheid op gravel moet de snaar zich nog bewijzen, maar deze eerste test in de hal is prima geweest. Babolat brengt deze snaar naar eigen zeggen als tegenhanger van de Luxilon Alu Power. Qua duurzaamheid kan ik vooralsnog geen grote verschillen aangeven. Qua spanningsbehoud vind ik deze RPM Power beter presteren.

Spin

De spin kwam er bij deze koperkleurige Babolat RPM Power 1.25 beter vanaf dan ik van tevoren gedacht had. De bal is vrij makkelijk te ‘pocketen’/te pakken in het snarenbed. Door dit fractionele langere bal/snaar contactmoment is de spin toch vrij goed. Natuurlijk is de balrotatie niet zo extreem als bij de RPM Blast 1.25, maar deze is bijvoorbeeld wel beter dan bij de eerder door mij geteste Laserfibre JB Tour 100. Ook slices waren makkelijk aan te snijden. Ook in deze categorie het vergelijk met de Alu Power 1.25: qua spin vind ik de snaren redelijk gelijkwaardig. De Alu Power voelt iets dunner aan qua spel t.o.v. de RPM Power. Hierdoor lijkt deze iets makkelijk over de bal heen te kammen, maar geen grote verschillen in deze categorie.

Balgevoel en comfort

Er zit wat mij betreft iets meer feel in de RPM Power t.o.v. de RPM Blast. Dat merkte ik met name bij stopvolleys en een sporadisch geslagen dropshot in de hal. Het comfort is ok, redelijk in lijn met de gewone RPM Blast, misschien fractioneel comfortabeler. Maar hierin doen de snaren voor elkaar weinig onder. Het comfort van de Laserfibre JB Tour 100 lag net wat hoger. T.o.v. de Alu Power vind ik het comfort iets beter. Bij beide snaren heb je wel een getrainde arm/pols/schouder nodig, laat dat duidelijk zijn. Balgevoel is gelijkwaardig.

Power/controle

De Alu Power heeft meer ‘slapping’ power/grove power dan deze nieuwe Babolat snaar, maar de power van de RPM Power is weer wat constanter en gecontroleerder. Qua controle en consistentie vind ik de RPM Power zelf dus iets fijner. Vers vanaf de machine vind ik de Alu Power op zijn beurt nog levendiger.

De controle is best goed te noemen voor een power snaar eigenlijk. Ik vind de controle van deze RPM Power beter dan de RPM Blast, alhoewel je daarmee een hogere launch angle krijgt (hogere balbaan) waardoor sommige ballen nog net voor de lijn binnen vallen. Zelf heb ik sowieso een wat vlakkere slag en ik had niet het idee dat de ballen snel gingen floaten. Blijkbaar kreeg ik er toch net voldoende rotatie in.

Onder aan de streep

De Babolat RPM Power 1.25 is een fijne toevoeging aan de snaren line-up van het Franse merk! De snaar onderscheidt zich zeker van de andere poly’s die Babolat aanbiedt en is een prima tegenhanger van de Alu Power van Luxilon. En voor wat ik begrepen heb, is de RPM Power qua prijs een stuk beter te doen dan de Alu Power. Dominic Thiem is inmiddels al volledig (en met succes!) over op deze snaar sinds de Rolex Shanghai Masters van dit jaar. Voor ons is het nog even wachten. De verwachte release is december 2019.

1 REACTIE

Geef een reactie