Babolat racketcollectie

De Babolat racketcollectie voor 2015 bestaat uit 4 lijnen, waaronder de geheel vernieuwde Pure Drive lijn. Kijk hieronder welke lijn het best matcht met jouw speelstijl. Rond de US Open van 2015 zal de nieuwe Babolat Pure Aero racketlijn uitkomen, welke de Aeropro Drive familie zal opvolgen.

Pure Drive – Power and versatility
De meest allround lijn van Babolat biedt ‘power en veelzijdigheid’. Ben je op zoek naar een makkelijk te handelen frame wat toch solide aanvoelt en opereer je met name vanaf de baseline, dan is de vernieuwde Pure Drive een aanrader. De 2015 versie heeft ten opzichte van zijn voorganger een ander snarenbed, waardoor de sweet spot van dit racket iets hoger ligt dan gebruikelijk. In 2013 lanceerde Babolat namelijk de Pure Drive Play, het allereerste ‘connected’ tennisracket, waarmee je verschillende data zoals effectieve raakzone van de bal, kon meten. Deze info heeft Babolat gebruikt om de nieuwe Pure Drive 2015 te optimaliseren. Hieronder de geheel vernieuwde Pure Drive lijn:

Aero – Power and spin
De Aero-lijn kennen we natuurlijk allemaal van Rafael Nadal. Spelers die met veel power en spin vanaf de baseline willen domineren, vinden in deze lijn hun racket. De Aero rackets voelen iets stugger aan, waardoor de agressieve baseliner een solide gevoel in zijn groundstrokes blijft houden.
De Aero serie:

Pure Strike – Response and precision
Spelers die de bal iets meer opzoeken en voor het hoogste stuitpunt nemen, een iets meer klassieke, vlakke slag hebben en controle en puur balgevoel belangrijk vinden, zouden een racket van de Pure Strike familie moeten proberen. Deze lijn zit in de range van de Wilson Blade, Head Radical of Prince Tour 98. In overzicht:

Pure Control – Ultimate precision
Heb je een grote, volle swing en zoek je maximale controle over de bal? Dan is de Pure Control serie wat voor jou. De serie uitgelicht:

  • Pure Control: 98 sq/inch, 295 gr, 32.5 balans, 16/20 bespanpatroon
  • Pure Control Tour: 98 sq/inch, 320 gr, 31.0 balans, 16/20 bespanpatroon
  • Pure Control Tour +: 98 sq/inch, 320 gr, 31.0 balans, 16/20 bespanpatroon, Longbody
  • Pure Control 95: 95 sq/inch, 320 gr, 30.5 balans, 18/20 bespanpatroon
  • Pure Control 95 +: 95 sq/inch, 320 gr, 30.5 balans, 18/20 bespanpatroon, Longbody

Geef een reactie