Babolat Pure Strike 2020 getest

Babolat komt medio augustus 2019 met een geheel vernieuwde Pure Strike serie. Mike heeft alvast de Babolat Pure Strike 2020 getest en vond verbeterde trillingsdemping en stabiliteit!

Van Babolat hebben wij de gelegenheid gekregen om ruim voor de release onze eerste testuren te maken met de Pure Strike 2020, waarvoor dank! De vorige Pure Strike, toen gelanceerd als ‘Project One7’, hebben wij ook mogen testen. In deze review o.a. een vergelijk met dat racket. Voor deze testsessie hebben wij een Pure Strike Team 2020 ontvangen. Dit racket is een goede 20 gram lichter dan waar ik normaal mee speel, maar gaf desondanks een prima indruk waar de nieuwe Pure Strike serie voor staat.

Specificaties Babolat Pure Strike Team 2020

Merk: Babolat
Model: Pure Strike Team 2020
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 285 gram
Balans: 33.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 72 (onbespannen)
Bespanning: Babolat RPM Blast 1.25, 22/21 kg

Tester

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Updates

Babolat heeft het C2 Pure Feel dempingsysteem in het frame geïntegreerd voor verbeterde trillingsdemping. Control Frame Technology combineert de stabiliteit van een klassiek frame met de dynamiek die een rondere framebehuizing biedt. Mooie krachttermen allemaal, maar waar het in feite op neerkomt is een duidelijk te merken stabieler speelgevoel en betere trillingsdemping.

Baseline

Vanaf de baseline is het racket makkelijk en snel rond te krijgen. De spinpotentie is prima, maar gecontroleerd. Wat me eigenlijk het meest opviel was de verbeterde stabiliteit. Het racket biedt een vergelijkbaar direct speelgevoel als zijn voorganger, maar voelt meer solide aan. De vorige Pure Strike 16×19 aka Project One7 voelde heel direct met spel, maar kon wel wat pittig op de arm zijn bij off-center hits. Deze nieuwe Pure Strike 2020 blijft weliswaar bij een vergelijkbare RA-waarde (stijfheid), maar voelt toch comfortabeler en meer gedempt aan! Voor een exact vergelijk is het wachten tot medio september 2019 wanneer de Pure Strike 16×19 2020 (ook een 98 sq/inch blad) verschijnt. De lancering van deze nieuwe Pure Strike 2020 is allereerst met een Pure Strike 100 en Pure Strike Team medio augustus.

Goed, vanaf de baseline is dit dus een fijn en gecontroleerd wapen, met toch nog wel de nodige stootkracht. Nu verwacht ik nog vollere ballen te kunnen slaan met de Pure Strike 100, welke qua gewicht meer in mijn eigen range ligt. Deze Pure Strike Team was net iets te licht voor mij. Wat dus wel al te merken is, is de goede update in trillingsdemping en stabiliteit.

Service

Dit prototype van de nieuwe Pure Strike is erg makkelijk rond te krijgen bij het serveren. De ballen vlogen makkelijk van mijn racket, waarbij er ook prima slice of kick in de service te leggen was. Al met al prima!

Net

Aan het net was te merken dat het racket net niet de body en het gewicht heeft van mijn huidige racket. Het racket is wel lekker stabiel als je deze eenmaal achter de bal hebt. 

Power/controle

Qua power en controle is de nieuwe Babolat Pure Strike 2020 fijn in balans. Enerzijds heb je de power en ‘open sweetspot’ van een 100 sq/inch racket, anderzijds biedt het slanke frame genoeg gevoel en touch. De verbeterde stabiliteit van het racket maakt dat deze ook onder druk goed presteert en niet snel ‘weggedrukt’ wordt. Wel heb ik nog hogere verwachtingen van de iets zwaardere Pure Strike 100 en Pure Strike 16×19. Ik denk dat bij deze rackets nog meer te merken is hoe sterk de update qua stabiliteit en trillingsdemping is. Desalniettemin een fijne balans tussen power en controle.

Comfort/armvriendelijkheid

De vorige Pure Strike 2017 aka Project One7 was toch wel een pittig frame met een heel direct speelgevoel. Bij ballen buiten de sweetspot liet dit racket zich toch wel wat meer gelden op de arm. Babolat voegt met deze update absoluut meer comfort toe aan de Pure Strike. Qua comfort haalt dit racket het niet bij bijvoorbeeld de nieuwe Wilson Clash serie, maar de Pure Strike is toch een ander segment rackets: iets meer controle georiënteerd. De Pure Strike is niet direct een armvriendelijk wapen, toch biedt het goed comfort voor een racket dat richting het ‘Tour’ segment gaat.

Onder aan de streep

Prima update van de Pure Strike serie van Babolat! Zelf vind ik de nieuwe cosmetics gaaf, maar los van deze persoonlijke noot, biedt het racket een stabieler speelgevoel en meer trillingsdemping. Dit zonder het directe ‘point and shoot’ gevoel van de Pure Strike te verloochenen. Dit maakt de nieuwe Pure Strike serie mijns inziens voor een breder publiek interessant!

De nieuwe Pure Strike 100 en Pure Strike 100 Team zullen medio/eind augustus leverbaar zijn. De nieuwe Pure Strike 16×19 volgt in september 2019. Uiteraard zijn deze dan verkrijgbaar in onze webshop.

Geef een reactie