Babolat Pure Strike 2017 (One7)!

Mooi nieuws van Babolat! De Babolat Pure Strike 2017 (One7) komt er zeer spoedig aan!

Babolat Pure Strike 2017 full

Enige maanden geleden was team mijnracket.nl één van de lucky few om een Babolat Project One7 racket te proberen. Dit racket, waar de Oostenrijker Dominic Thiem momenteel mee speelt, was helemaal blanco uitgevoerd, zonder specificaties o.i.d. op het racket. De Project One7 rackets werden bij een zeer gering aantal (contract) spelers en trainers uitgezet, om zoveel mogelijk feedback te vergaren om de best mogelijke opvolger voor de huidige Pure Strike serie te kunnen bouwen. Dit is blijkbaar prima gelukt, want al in september 2016 zullen de nieuwe Babolat Pure Strike 2017 rackets, hetzij in beperkte aantallen, beschikbaar komen! En wat wij van mijnracket.nl zelf heel tof vinden, is dat de Babolat Pure Strike 2017 in de wit/rode kleurstelling zal worden gelanceerd. In exact dezelfde kleurstelling als de ProjectOne7 rackets dus!

Technologie Babolat Pure Strike 2017 serie

Babolat Pure Strike 2017 (One7) beam width

Net als de huidige Pure Strike lijn, werkt de Babolat Pure Strike 2017 serie met een hybrid frame. Hierbij wordt er met verschillende framediktes gewerkt. Ten opzichte van de Pure Strike serie zal de nieuwe Pure Strike 2017 lijn met een iets dikkere framebouw werken: 1 mm dikker in het hart van het racket en 1.5 mm dikker op 3, 9 en 12 uur in het blad. Dit om het racket meer stabiliteit te kunnen geven. In mijn playtest van de Babolat ProjectOne7 ervoer ik al dat het racket duidelijk meer solide voelde t.o.v. de huidige Pure Strike serie.

Babolat Pure Strike 2017 (One7) FSI Power

Alle Babolat Pure Strike 2017 rackets werken met een 16/19 bespanpatroon met FSI Power technologie. FSI staat voor Frame String Interaction. Net als bij de nieuwe Babolat Pure Aero serie, zijn de snaren meer uit elkaar getrokken, waarbij er meer ruimte tussen de breedtesnaren onderling is ontstaan. Dit geeft meer power en meer grip op de bal voor spin en slice.

Babolat Pure Strike 2017 (One7) RA

Ook is de stijfheid (RA) van de Babolat Pure Strike 2017 rackets meer in balans. Dit draagt bij aan een consistenter speelgevoel en meer stabiliteit. Dit is iets wat sommige spelers wel eens aan te merken hadden op de huidige Pure Strike serie.

Specificaties Babolat Pure Strike 2017 rackets
De Babolat Pure Strike 2017 serie zal met 3 rackets gelanceerd worden. Nog niet alle specs zijn voorhanden, maar hierbij vast de belangrijkste:

Babolat Pure Strike 2017 visual

Lees hier een volledig testrapport over de Babolat Pure Strike 16/19 2017. Dit racket komt waanzinnig goed uit verschillende rackettests!

De Babolat Pure Strike 16/19 2017 en de Pure Strike Team 2017 zijn nu verkrijgbaar in onze webshop! De vorige Pure Strike serie is nu extra afgeprijsd en wordt bespannen geleverd!

1 REACTIE

Geef een reactie