Babolat Pure Strike 16×19 2020 getest

Mike heeft de afgelopen weken de Babolat Pure Strike 16×19 2020 versie getest: fijn controle gereedschap met een punch en verbeterd comfort.

Getest racket:

Merk: Babolat
Model: Pure Strike 16×19 2020
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 66
Bespanning: Diadem Solstice Power 17 op 22/22 kg

De Babolat Pure Strike 16×19 2020 editie is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Testscores:

Power: 7.5
Controle: 8
Spin: 8
Comfort: 7
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 7

Intro:

Ik heb eerder ook al de voorganger van deze Pure Strike 16×19 mogen testen, ook wel bekend onder de naam ‘Project One7’. In deze review dan ook o.a. het vergelijk met dat racket, maar ook met de recent door mij geteste Wilson Blade 98 16×19 V7.0. Ook mijn huidige racket, de Diadem Elevate 98 ligt erg in de lijn van deze frames. 

Baseline:

Vanaf de baseline merk je snel het solide karakter van dit racket. Het racket is lekker stabiel en je krijgt wat je erin stopt. Het is niet het moeilijkste racket op de markt, maar wel moet je timing op orde zijn en heb je een gemiddelde tot vollere swing nodig om dit racket optimaal te kunnen bedienen. Dan geeft deze Pure Strike 16×19 2020 goede sturing en controle. De vorige versie speelde net als deze versie vrij direct. Deze nieuwe uitvoering voelt echter wat comfortabeler aan zonder zijn directe speelgevoel te verliezen. Mijns inziens een prima ontwikkeling, omdat de vorige versie toch wel behoorlijk stijf was. 

De balrotatie kwam er vanaf de baseline makkelijk vanaf, slice backhands zijn lekker strak aan te snijden. Onder druk vond ik het racket iets minder wendbaar dan de Blade 16×19 V7.0, maar dat is misschien ook gewenning. Verder viel de verbeterde trillingsdemping en stabiliteit op. Het racket wordt niet zo snel weggedrukt als het wat harder gaat.

Service:

De service is altijd een goede graadmeter voor mij wanneer ik rackets test. Ik ben geen grootse serveerder en een beetje hulp van het racket is dus wel prettig. De services gingen heel gecontroleerd, maar ik kreeg niet die extra ‘punch’ in de bal die ik normaliter wel zoek in een nieuw racket, maar dat ligt meer aan mijzelf dan aan het racket. De kick – en slice services waren daarentegen makkelijk te spelen.

Net:

Aan het net ontbrak het wat aan touch bij deze Babolat Pure Strike 16×19 2020. De weken hiervoor heb ik met de nieuwe Wilson Blade 98 16×19 V7.0 gespeeld en dat is qua gevoel aan het net toch wel een aardig verschil in het voordeel van de Blade. Desalniettemin is het racket wel lekker stabiel, zeker bij het pareren van harde ballen. Daar doet het racket prima zijn werk, misschien wel weer beter dan de nieuwe Blade. Het is maar net waar je van houdt natuurlijk. De wendbaarheid was goed, maar het racket was niet zo snel in positie te krijgen als mijn Diadem Elevate 98, welke een genot is aan het net. Ik zou zeggen dat de Pure Strike 16×19 redelijk presteert aan het net, maar niet zo sterk is als vanaf de baseline.

Power/controle Babolat 16×19 2020:

Bij dit racket is het controle over power, alhoewel het racket toch ook wel de nodige punch heeft. Maar in de line-up van Babolat met verder een Pure Aero en Pure Drive is dit met afstand de meest controle georiënteerde racketlijn. Zogezegd krijg je wat je erin stopt: je zult wel je timing en slag op orde moeten hebben om fijn met dit racket te spelen. Maar indien dit het geval is, kun je heerlijk de massa van het racket benutten om ook flink uit te delen. Daar heb je dus alleen wel wat spierballen voor nodig.

Comfort/armvriendelijkheid:

Een groot compliment naar Babolat dat ze een relatief stijf racket als deze zo comfortabel hebben kunnen maken. Het comfort en de trillingsdemping zijn absoluut verbeterd t.o.v. de vorige versie. Een goede zaak dus!

Onder aan de streep:

De Babolat Pure Strike 16×19 heeft mijns inziens een goede update gehad, waarbij met name de verbeterde stabiliteit en comfort opvallen. Wel blijft het racket zijn directe speelgevoel behouden, waarbij het frame met name lekker presteert vanaf de baseline.

De Babolat Pure Strike 16×19 2020 editie is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Geef een reactie