Babolat Pure Strike 16/19 2017 getest

Sinds vorige week is de Babolat Pure Strike 16/19 2017 uit. Wij zijn uiteraard meteen aan het testen gegaan met dit racket! Maakt dit racket de hooggespannen verwachtingen waar? Lees het hier: de Babolat Pure Strike 16/19 2017 getest!

babolat-pure-strike-1619-2017-getest-full

Getest racket:
Merk: Babolat
Model: Pure Strike 16/19 2017
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 67 bespannen, 70 onbespannen
Bespanning: Diadem Solstice Power 17, 24/23 kg

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107

babolat-pure-strike-1619-2017-getest-specs

Technologie: 
Babolat heeft de Pure Strike serie flink op de schop genomen, zowel qua looks als qua bouw. Qua looks borduurt Babolat voort op de zeer succesvolle pilot van deze nieuwe Pure Strike, ProjectOne7. Sinds Dominic Thiem in mei met deze rackets is gaan spelen, kwam er veel vraag naar dit ‘mysterieuze’ racket. Babolat heeft voor de nieuwe Pure Strike voor dezelfde looks als die van ProjectOne7 gekozen. Een goede keuze vinden wij!

Nog belangrijker zijn de technische aanpassingen aan de nieuwe Pure Strike racketfamilie. Wat opvalt is dat Babolat het frame wat meer body heeft gegeven voor meer stabiliteit en power. Verder zijn bij deze Babolat Pure Strike 16/19 2017 de breedtesnaren meer uit elkaar zijn getrokken voor meer power en spinpotentie. Deze technologie heet FSI Power en wordt met de bekende Babolat Woofer technologie gecombineerd. Bij laatstgenoemde technologie liggen de snaren niet plat in het frame, maar over rondingen/zadels voor meer bewegingsvrijheid van de snaar voor meer spin en een meer dempend gevoel.

Babolat Pure Strike 2017 (One7) FSI Power

Hiernaast is ook de stijfheid (RA) van de Babolat Pure Strike 16/19 2017 meer in balans. Dit draagt bij aan een consistenter speelgevoel en meer stabiliteit.

Baseline:
Vanaf de baseline voelt de Babolat Pure Strike 16/19 2017 duidelijk meer solide aan dan zijn voorganger. Ik had zonder twijfel meer gevoel met het sturen en plaatsen van ballen. Daarnaast had ik het gevoel alsof er meer massa achter de bal zit en het racket minder snel tordeert. Het racket voelt dus stabieler al met al. Ook deze nieuwe Babolat Pure Strike 16/19 blijft net als z’n voorloper een controle georiënteerd racket, waarbij je zelf voldoende snelheid in de bal moet leggen. Zelf neig ik altijd wat meer naar rackets met een klein beetje extra (gratis) power, mede vanwege mijn gevoelige schouder. In die zin past de Babolat Pure Aero wat meer bij mijn spel. Deze Pure Strike is wat dat betreft duidelijk meer een controle racket en daarmee ideaal voor big hitters. Toch biedt het racket nog verrassend veel versnelling! (zie hieronder)

Een andere verbetering vind ik de grip op de bal voor spin en slices. Het is te merken dat de breedtesnaren meer uit elkaar zijn getrokken en meer ‘open’ staan. De extra spinpotentie en (gecontroleerde) versnelling die je hiermee krijgt, vond ik prettig.

Service:
Je krijgt met deze nieuwe Pure Strike niet heel veel gratis power bij het serveren, maar wel prima controle. Ik kon de ballen neerleggen waar ik wilde met dit racket. Hiernaast zijn slice en kickservices makkelijk te slaan, vanwege de fijne grip op de bal.

Net:
Super! Het racket volleert heerlijk. Er zit voldoende touch in voor gevoelsvolleys en voldoende stabiliteit voor het blocken van harde slagen. Hiernaast vond ik de Babolat Pure Strike 16/19 2017 lekker snel en wendbaar.

babolat-pure-strike-1619-2017-getest-side

Power:
Er zit duidelijk power en bite in dit racket, zonder dat dit ten koste gaat van het balgevoel en controle. Zoals ik eerder al zei voelt het alsof er meer massa achter de bal zit. Na het testen heb ik het swingweight van deze Pure Strike 16/19 2017 opgezocht en vergeleken met de oude Pure Strike 16/19. De nieuwe Pure Strike heeft inderdaad ook wat meer massa achter de bal: 323 gram versus 320 gram swingweight. Solide power noem ik het maar wat de nieuwe Babolat Pure Strike 16/19 2017 heeft.

Controle:
De controle is dik in orde. De oude Pure Control en Pure Strike series zijn opgegaan in 1 nieuwe racketlijn, deze Pure Strike 2017 familie. Dit is dus bij uitstek dé lijn van Babolat voor controle en balgevoel. En wat dat betreft heeft Babolat goed uitgepakt met de nieuwe Pure Strikes. De controle is top, het balgevoel is er en het racket vind ik zeer stabiel en solide spelen.

Comfort/armvriendelijkheid:
De Babolat Pure Strike 16/19 2017 is niet het meest vergevingsgezinde racket op de markt, maar dat mag je ook niet verwachten van een typisch controle frame. Voor een racket met deze specificaties biedt het voor mijn gevoel toch een redelijk royale sweetspot. Ik zou wel laag inzetten qua kilo’s voor de bespanning. De 24/23 kg met de Diadem Solstice Power 17 is hiervoor een vrij redelijke indicatie. Dit ‘opent’ de sweetspot nog iets meer voor wat meer dynamiek en comfort.

Babolat Pure Strike 16:19 2017 full side

Algemene indruk:
De Babolat Pure Strike 16/19 2017 is een veel completer racket dan de vorige Pure Strike! Het racket voelt stabieler, biedt betere controle, maar sluit door de extra spinpotentie ook meer aan bij het moderne spel. Het racket is naar mijn mening duidelijk beter in balans: controle en stabiliteit enerzijds, maar goede power en spin anderzijds. Dit maakt het racket ook voor een grotere groep spelers interessant. De Babolat Pure Strike 16/19 2017 is wat mij betreft absoluut één van de beste rackets van dit moment!

De Babolat Pure Strike 16/19 2017 is nu scherp geprijsd verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie