Babolat Pure Strike 100 getest

Mike heeft de afgelopen weken de Babolat Pure Strike 100 getest en was onder de indruk van de veelzijdigheid van dit racket. Het racket biedt de stabiliteit van een typisch controleracket, maar ook goede spin, demping en een redelijk gecontroleerde dosis power.

Getest racket:

Merk: Babolat
Model: Pure Strike 100 2020
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 69
Bespanning: Diadem Solstice Power 17/1.20 op 23/22 kg

De Babolat Pure Strike 100 is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis snaar naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98.

Testscores Babolat Pure Strike 100:

Power: 8
Controle: 9
Spin: 8
Comfort: 7.5
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 8

Baseline:

De Babolat Pure Strike 100 (2020) presteert solide vanaf de baseline. Het racket heeft een voorspelbare feel en speelt lekker consistent. Je zult niet snel verrast worden door afzwaaiers o.i.d. Het racket voelt lekker stabiel aan en tordeert minder vergeleken met zijn voorganger. Dit maakt het racket dus zogezegd fijn voorspelbaar, maar ook fijner voor de arm. Doordat het racket minder tordeert, geeft deze minder trillingen naar de arm/schouder. Het is echter niet alleen controle wat de klok slaat. Deze 100 sq/inch versie op 300 gram biedt namelijk ook een fijne ‘spinwindow’, makkelijk toegang tot spin dus. De ballen zijn makkelijk te pakken in het snarenbed, zeker ook i.c.m. de stervormige Diadem Solstice Power snaar. Het is net iets meer controle over power, zeker vergeleken met de 2 andere racketfamilies van Babolat, de Pure Aero en de Pure Drive series. Toch zit er nog lekker wat punch in dit frame. Dit alles bij elkaar maakt dit racket zeer veelzijdig en naar mijn mening ook voor een breed publiek speelbaar.

Service:

De Pure Strike 100 is makkelijk rond te krijgen, wat ook bij het serveren te merken is. Het racket biedt niet de gratis servicepower zoals de eerder door mij geteste Yonex EZONE 100, maar er zit toch genoeg power in voor mij. En deze power is prima in banen te leiden door de controle die het frame biedt. Dus ook het serveren ging prima gecontroleerd. Slices naar buiten vanaf rechts of kickservices vanaf links (ik ben rechtshandig) waren ook makkelijk te produceren.

Net:

Aan het net is het racket zeer stabiel en ook prima wendbaar. Met name harde ballen zijn makkelijk te pareren. Met het wat meer gevoelige werk qua stopvolleys etc. moet ik nog even de juiste afstemming vinden. Misschien heeft dit toch ook met de RA-waarde (stijfheid) van 69 van doen. 

Power/controle:

De Babolat Pure Strike 100 is qua power/controle fijn in balans, alhoewel het fractioneel controle over power is. Dit ‘gat’ was echter kleiner dan verwacht. Het is een racket dat heel solide voelt, maar toch ook degelijke power en prima spinpotentie biedt. Zoals eerder gezegd zeer veelzijdig dus! In die zin doet het racket mij wel enigszins denken aan de Wilson Steam 100 BLX2 welke ik een aantal jaren terug heb gespeeld. Ook een mooi straight beam en wat slanker frame, die breed inzetbaar was. Wat dat betreft is de Pure Strike 100 één van de weinige 100 sq/inch rackets met een dergelijke slanke behuizing.

Comfort/armvriendelijkheid:

In deze categorie heeft Babolat flinke winst geboekt bij dit racket. Het racket heeft weliswaar een vrij hoge RA-waarde van 69, maar voelt zeker niet zo stijf. De nieuwe dempende en stabiliserende technologieën hebben zeker hun vruchten afgeworpen. Als ik zelf dan toch nog een beetje mag zeuren: graag zou ik dit racket met een RA van mid 60 hebben gezien, wat ook nog voldoende power zou moeten betekenen, maar nog iets meer touch en comfort zou kunnen brengen. Maar dat is puur persoonlijk natuurlijk. Qua comfort en armvriendelijkheid is het racket er in ieder geval behoorlijk op vooruit gegaan en dat verdient een compliment!

De Babolat Pure Strike 100 is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis snaar naar keuze!

Onder aan de streep:

De nieuwe Babolat Pure Strike 100 is een zeer veelzijdig racket met een vrij unieke blend van controle, power, spinpotentie en goed comfort. De nieuwe technologische toepassingen hebben gezorgd voor een stabielere Pure Strike 100 met verbeterd comfort. Er zijn maar weinig 100 sq/inch frames met een vergelijkbare bouw die zo allround presteren. Uitstekende update van Babolat, waarvoor onze complimenten! Ik zou het racket zo kunnen oppakken en er een partijtje mee kunnen spelen.

Geef een reactie