Babolat Pure Drive VS getest

Mike testte de afgelopen weken de Babolat Pure Drive VS en durft te zeggen dat dit zijn favoriete Babolat racket van het moment is. Lees verder!

Getest racket:

Merk: Babolat
Model: Pure Drive VS
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 68
Bespanning: Babolat RPM Blast 1.25 op 23/22 kg

De Babolat Pure Drive VS is nu als bundel van 2 stuks verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanningen naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Baseline:

Vanaf de baseline speelt de Babolat Pure Drive VS solide en snel. Vooral het stabiele en ‘volle’ speelgevoel valt op. Het racket heeft net niet de punching power van de gewone Pure Drive, maar speelt consistenter en heeft een homogener speelgevoel. Ook is te merken dat de framedikte (beam) iets smaller is dan de gewone Pure Drive 2018. Hierdoor is het racket sneller te manoeuvreren. Je hebt prima toegang tot spin, hierin doet het racket mijns inziens niet onder voor de Pure Drive. De Pure Drive VS biedt mooie gecontroleerde power vanaf de baseline. Wat verder opviel was het gemak waarmee ik strakke slice backhands kon spelen. Het racket scheert heel makkelijk door de lucht en biedt zogezegd een mooie volle baltoets.

Service:

Ik ben geen servicekanon en zal dit ook niet worden met de Pure Drive VS. Desalniettemin is het racket makkelijk en snel rond te krijgen, waardoor ik toch relatief eenvoudig snelheid en rotatie kreeg in mijn service.

Net:

Erg fijn! Hier komt het solide speelgevoel van de Pure Drive VS heel prettig van pas. Het racket voelt zeer stabiel bij harde ballen, maar ook zit er meer touch en finesse in dan in de gewone Pure Drive. Ik was wat dat betreft zeer aangenaam verrast.

Power/controle:

Bij de Pure Drive racketfamilie blijft het power over controle. Zo ook bij deze Pure Drive VS. Toch is dit racket een stuk meer in balans qua power en controle. De ‘gewone’ Pure Drive is wel weer iets beter speelbaar voor een groter publiek. Dat racket speelt iets makkelijker, heeft een grotere bladmaat en biedt iets meer gratis power. Deze Pure Drive VS biedt op zijn beurt prima power, maar dan iets meer gecontroleerd. En de Pure Drive VS speelt stabieler onder druk. ‘Legendary precision’ als slogan bij dit racket gaat me wat ver, maar feit is wel dat het racket qua power en controle een fijne balans biedt. Er zit ook wat meer gevoel en finesse in.

Comfort/armvriendelijkheid:

Ondanks de kleinere 98 sq/inch bladmaat vind ik de Pure Drive VS comfortabeler spelen dan de gewone Pure Drive. Dit racket vraagt wel iets meer techniek van de speler, maar voelt een stuk homogener en meer gedempt. Prima comfort voor Babolat begrippen! En ik heb het al vaker gezegd: dit racket voelt buitengewoon solide.

De Babolat Pure Drive VS is nu als bundel van 2 stuks verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanningen naar keuze! 2-pack verpakking met verhoogde kwaliteitscontrole: beide rackets wegen binnen de 1.9 gram van elkaar.

Onder aan de streep:

In eerste instantie had ik niet al te hoge verwachtingen van weer een nieuwe versie van de Pure Drive. Er zijn er immers al genoeg. Deze Pure Drive VS is echter wezenlijk anders dan de rest van de familie. Dit racket heeft een fijne balans van bovengemiddelde power met additionele stabiliteit en controle. En door het solide speelgevoel voelt het racket heel comfortabel met een fijne touch. De Pure Drive VS is mijn favoriete Babolat racket van het moment!

Geef een reactie