Babolat Pure Drive Team 2018: power en wendbaarheid

Dit najaar is de nieuwe Babolat Pure Drive 2018 gelanceerd. In navolging van de 300 gram uitvoering volgt nu de lichtere Babolat Pure Drive Team 2018, een racket met goede power en fijne wendbaarheid!

De Babolat Pure Drive Team 2018 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Specificaties

Merk: Babolat
Model: Pure Drive Team 2018
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 285 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 71

Technologie

De Babolat Pure Drive Team 2018 blijft bij dezelfde frame-opbouw als zijn voorgangers. De elliptische vorm van de shaft zorgt zoals vertrouwd voor het minder snel torderen van het racket voor optimale power. De materiaalmix van graphite met tungsten (GT) zorgt voor extra stabiliteit bij balimpact. Net als in de nieuwe Babolat Pure Aero zit de Woofer technologie nu geïntegreerd in dit frame. Hierbij liggen de snaren niet plat in het frame, maar als het ware over zadels/rondingen. Het effect hiervan is verbeterde interactie tussen bal en snaar voor meer bladsnelheid. Ook het bespannen van deze nieuwe Pure Drive gaat hierdoor prettiger. De grootste technologische vernieuwingen in de Pure Drive serie biedt Babolat met Cortex Pure Feel en FSI Power.

Cortex Pure Feel

Babolat heeft voor de nieuwe Pure Drive serie de krachten gebundeld met het eveneens Franse SMAC. SMAC is een grote speler in de lucht – en ruimtevaartindustrie. In samenwerking met dit bedrijf is Cortex Pure Feel tot stand gebracht. Cortex Pure Feel zit verwerkt in de shaft van het racket. Bij Cortex Pure Feel is een dun laagje visco-elastisch rubber in de materiaalmix van de shaft verwerkt. Deze technologie zorgt voor meer trillingsdemping en daarmee voor een zuiverder en meer consistent speelgevoel.

FSI Power

FSI Power is op zichzelf niet nieuw: ook de nieuwe Babolat Pure Strike serie maakt van deze technologie gebruik. Wel wordt deze nu voor het eerst in de Pure Drive serie toegepast. De vorige Pure Drive had in de sweetspot de snaren wat compacter op elkaar voor wat extra controle en connectie met de bal. Bij de Babolat Pure Drive Team 2018 gaat Babolat terug naar de roots van de Pure Drive als ’the power machine’. Het racket heeft eenzelfde 16/19 bespanpatroon, maar de snaren zijn als het ware meer uit elkaar getrokken. Dit zorgt voor meer power en een grotere sweetspot. Ook de balrotatie komt er wat makkelijker uit door deze FSI Power. Dit resulteert in meer power, ook bij off-center hits.

Speeleigenschappen Babolat Pure Drive Team 2018

De Babolat Pure Drive Team 2018 heeft dezelfde framedikte, bladmaat, balans en bespanpatroon als de ‘gewone’ Pure Drive van 300 gram. Ook de lengte en RA-waarde (stijfheid) zijn hetzelfde. Met 285 gram is deze Pure Drive Team 2018 iets lichter dan de reguliere Pure Drive. Waar je daardoor een klein beetje inlevert op stabiliteit bij balimpact en plow-through, win je dit weer terug bij de wendbaarheid van het racket. Babolat heeft bewust het leeuwendeel van de specificaties van deze Team uitvoering gelijkgetrokken aan die van de gewone Pure Drive. Dit maakt doorgroei binnen dezelfde racketlijn eenvoudiger.

Zo is de Babolat Pure Drive Team 2018 een racket voor de ambitieuze speler die een racket zoekt met doorgroeimogelijkheden, maar ook voor de speler die de power en spin van de Pure Drive zoekt, maar 300 gram wat aan de zware kant vindt. Ten opzichte van zijn voorganger tordeert het racket duidelijk minder. Daarnaast komt de balrotatie (spin en slice) er ook wat makkelijker uit bij deze nieuwe Babolat Pure Drive Team 2018. Het comfort was en blijft goed op peil. Al met al een prima update van de Pure Drive Team en een fijne allround optie!

De Babolat Pure Drive Team 2018 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Geef een reactie