Babolat Pure Drive 2021 getest!

De hagelnieuwe Babolat Pure Drive 2021 getest! Deze update van de iconische Pure Drive biedt een indrukwekkende blend van speelgemak, een stevige portie gratis power en flink verbeterd comfort!

Getest racket/specificaties:

Merk: Babolat
Model: Pure Drive 2021
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gram
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 71
Swingweight: 311 (doorgemeten op onze 3-in-1 Head SW machine) 320 volgens Babolat zelf
Bespanning: Babolat RPM Power Blue 1.25 op 24/23 kg

De Babolat Pure Drive 2021 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets van dit moment: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Babolat Pure Drive 2021:

Power: 9
Controle: 7.5
Spin: 8
Comfort: 8
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 7.5

Technologie:

Bij een nieuwe versie van een succesvol racket rijst altijd de vraag wat er nieuw is, behalve de paint job. Bij deze Pure Drive 2021 zijn dat 2 opvallende dingen. Wat blijft, zijn de bekende ronde behuizing rond het hartstuk. Deze Elliptic Frame bouw zorgt voor de stijfheid voor explosieve power. FSI Power technology is ook gebleven en zorgt middels het open 16×19 bespanpatroon en speciale ‘diamond’ grommets voor een grotere sweetspot en meer bewegingsvrijheid van de snaren. Nieuw is het HTR System, waarbij een nieuwe materiaal opbouw zorgt voor een hogere torsiestijfheid, met name bij ballen op hoge snelheid. In de praktijk: een stabieler speelgevoel. SWX Pure Feel is ook nieuw en zorgt voor een betere trillingsdemping, meer balgevoel en een kenmerkend geluid bij balimpact.

Baseline:

Wat een feest! De Babolat Pure Drive 2021 presteert ijzersterk vanaf de baseline. Net als zijn voorganger blijft het racket een fijne portie gratis power brengen, alleen voor mijn gevoel net wat meer gecontroleerd. Deze update heeft duidelijk aan stabiliteit gewonnen, dat is te merken. Zeker in mijn eerste speeluren met de (nieuwe snaar) RPM Power Blue 1.25 was de controle dik in orde. Ik kon vol doorhalen en de ballen vielen vaak net voor de baseline binnen. Een erg fijn gevoel kan ik vertellen! Naarmate de snaar wat aan spanning verloor, ging de controle ook licht achteruit, maar de stabiliteit van het racket was erg fijn en is mijns inziens een grote plus t.o.v. zijn voorganger.

De spinpotentie is dik in orde bij deze nieuwe Pure Drive. De rotatie komt er lekker makkelijk vanaf, weliswaar niet zo extreem als bij de Pure Aero, maar de spin is bovengemiddeld.

En dan het comfort: Pure Drives staan over het algemeen niet echt te boek als comfort frames. De rackets werken met een vrij hoge RA en zijn dus vrij stijf. Deze (hoge) stijfheid geeft het racket dan ook de bekende dosis gratis power. De RA-waarde (stijfheid) van dit racket zit op 71, maar zo stijf voelt de Babolat Pure Drive 2021 absoluut niet. Ik zou eerder zeggen mid 60. Waanzinnig hoe Babolat zo’n stijf frame zo comfortabel heeft kunnen maken!

Service:

Ik heb deze Pure Drive 2021 deels naast de nieuwe Head Graphene 360+ Extreme Tour getest. Waar deze Extreme Tour wat low-powered was (met name ook bij het serveren), bood deze nieuwe Pure Drive mij een heerlijk stukje gratis servicepower. Ik ben niet een enorm servicekanon, maar dit begon er aardig op te lijken;) Het racket heeft veel servicegemak en kick – en sliceservices zijn makkelijk te produceren. Erg fijn gereedschap om mee te serveren.

Net:

Aan het net miste ik een klein beetje gevoel voor subtiele volleys. Harde ballen zijn echter makkelijk te pareren: het frame voelt rocksolid wat dat betreft! Ook smashes zijn makkelijk weg te leggen.

Power/controle Babolat Pure Drive 2021:

Niet geheel onverwacht is het power over controle bij deze update van de Pure Drive. Toch voelt het racket consistenter dan zijn voorganger door de verbeterde stabiliteit. Natuurlijk biedt een Pure Drive niet de controle van bijvoorbeeld de Pure Strike 100 of Pure Strike 16×19, maar de controle is wel duidelijk verbeterd. En met de verbeterde stabiliteit is ook het minder torderen van het racket en dus het comfort verbeterd…

Comfort/armvriendelijkheid:

Ik ben oprecht aangenaam verrast door het comfort van de nieuwe Pure Drive 2021! Ik heb deze dus getest met een full bed poly: RPM Power Blue op 24/23 kg. Nu moet ik zeggen dat ik deze versie/kleurstelling van de RPM Power (waarschijnlijk door de coating/verflaag) comfortabeler en wat soepeler vind dan de bruine uitvoering. Maar toch: het blijft een full bed poly (zowel lengte – als breedtesnaren poly) in een vrij stijf racket. Ik heb echter geen issues met mijn arm of schouder gehad. En met name de schouder wil nog wel eens opspelen als ik veel speel en/of experimenteer met mijn gereedschap. Een hele goede job van Babolat: het frame is duidelijk comfortabeler geworden, zonder de kenmerkende feel en power te verliezen!

Onder aan de streep:

Met deze update van de Pure Drive slaat Babolat mijns inziens absoluut een goede weg in! Het racket biedt eigenlijk alle bekende plussen van vorige versies (als in power, gebruiksgemak en spin) maar met duidelijk verbeterde stabiliteit en comfort. Dit zonder ook weer te gedempt aan te voelen. Hoewel ik zelf altijd meer neig naar controle georiënteerde frames, vind ik deze update fantastisch spelen!

De Babolat Pure Drive 2021 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!