Babolat Pure Drive 2017/2018 – de nieuwe Pure Drive

Babolat komt binnenkort met een nieuwe Pure Drive! Deze Babolat Pure Drive 2017/2018 biedt betere trillingsdemping voor een meer consistent speelgevoel en een herverdeling van het 16/19 bespanpatroon voor meer power en een grotere sweetspot.

De nieuwe Babolat Pure Drive is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning!

Elke 3 jaar krijgen de rackets van Babolat een nieuwe uitvoering. Voor 2018 is de Pure Drive aan de beurt. Al begin september zal de meest bekende 300 gram versie van dit racket uitkomen. In deze blog alle ins en outs van dit racket. Begin 2018 zullen de overige modellen volgen.

Specificaties Babolat Pure Drive 2018

Merk: Babolat
Model: Pure Drive 2018
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 71

De Babolat Pure Drive 2018 blijft bij dezelfde vertrouwde specificaties als zijn voorganger, de Pure Drive 2015. Toch zijn er wel degelijk een aantal vernieuwingen in dit racket.

Vernieuwingen en technologie Babolat Pure Drive 2018

De Babolat Pure Drive 2018 blijft bij dezelfde frame-opbouw als zijn voorgangers. De elliptische vorm van de shaft zorgt zoals vertrouwd voor het minder snel torderen van het racket voor optimale power. De materiaalmix van graphite met tungsten (GT) zorgt voor extra stabiliteit bij balimpact. Net als in de nieuwe Babolat Pure Aero zit de Woofer technologie nu geïntegreerd in dit frame. Hierbij liggen de snaren niet plat in het frame, maar als het ware over zadels/rondingen. Het effect hiervan is verbeterde interactie tussen bal en snaar voor meer bladsnelheid. Ook het bespannen van deze nieuwe Pure Drive gaat hierdoor prettiger. De grootste technologische vernieuwingen in de Pure Drive serie biedt Babolat met Cortex Pure Feel en FSI Power.

Cortex Pure Feel

Babolat heeft voor de nieuwe Pure Drive de krachten gebundeld met het eveneens Franse SMAC. SMAC is een grote speler in de lucht – en ruimtevaartindustrie. In samenwerking met dit bedrijf is Cortex Pure Feel tot stand gebracht. Cortex Pure Feel zit verwerkt in de shaft van het racket. Bij Cortex Pure Feel is een dun laagje visco-elastisch rubber in de materiaalmix van de shaft verwerkt. Deze technologie zorgt voor meer trillingsdemping en daarmee voor een zuiverder en meer consistent speelgevoel.

Deze trend van optimale performance met minder schokbelasting voor het lichaam zien we ook bij Wilson met Countervail en Head met Graphene Touch terug.

FSI Power

FSI Power is op zichzelf niet nieuw: ook de nieuwe Babolat Pure Strike serie maakt van deze technologie gebruik. Wel wordt deze nu voor het eerst in de Pure Drive serie toegepast. De vorige Pure Drive had in de sweetspot de snaren wat compacter op elkaar voor wat extra controle en connectie met de bal. Bij de Babolat Pure Drive 2018 gaat Babolat terug naar de roots van de Pure Drive als ’the power machine’.

Het racket heeft eenzelfde 16/19 bespanpatroon, maar de snaren zijn als het ware meer uit elkaar getrokken. Dit zorgt voor meer power en een grotere sweetspot. Ook de balrotatie komt er wat makkelijker uit door deze FSI Power. Dit resulteert in meer power, ook bij off-center hits.

De nieuwe Babolat Pure Drive is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning!

Babolat Pure Drive 2018 test

Lees hier ons uitgebreide testrapport van de nieuwe Babolat Pure Drive!

Geef een reactie