Babolat Pure Control Tour

Zoals de naam zegt, is de Pure Control dé controle racketlijn van Babolat. Vandaag reviewen we de zware jongen uit deze serie: de Babolat Pure Control Tour.

Babolat Pure Control Tour full

Merk: Babolat
Model: Pure Control Tour
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 320 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/20
Lengte: 27 inch
RA: 63

De Babolat Pure Control racketlijn is de opvolger van de Pure Storm serie. Deze nieuwe naam maakt duidelijk waar de lijn voor staat: dé controleframes bij uitstek van Babolat. Naast een nieuwe naam, heeft Babolat ook een nieuw materiaal om dit te onderstrepen. Het Flex Carbon in de nieuwe Pure Control racketlijn zorgt meer flex en comfort, wat het speelgevoel duidelijk ten goede komt.

Babolat Pure Control Tour side

De Babolat Pure Control Tour heeft de klassieke box-beam (vierkante, platte) bouwwijze, standaard al goed voor klassieke controle en feel. Het racket heeft met 320 gram weliswaar het nodige gewicht, toch is het ‘swing weight’ niet bijzonder hoog. Dit maakt het racket zeer goed manoeuvreerbaar voor een racket in deze gewichtsklasse, terwijl je wel de voordelen hebt van veel massa achter de bal en dus stabiliteit. Wel vraagt dit grote, volle swings van de speler. Je zult de snelheid dus zelf moeten genereren middels je volle slag. Dit alles maakt de Pure Control Tour een ideaal racket voor de big hitters onder ons.

Babolat Pure Control Tour GT close

Aan het net staat de Babolat Pure Control Tour ook zijn mannetje. De lage 31.0 balans maakt dit frame makkelijk hanteerbaar. Het 16/20 bespanpatroon biedt bij de groundstrokes een goede mix van spin, duurzaamheid en controle. De klassieke framebouw in een flexibel jasje (vanwege de lage RA-waarde=stijfheid van 63) maakt de Babolat Pure Control Tour een ideaal racket voor spelers die een controleracket zoeken dat makkelijk wendbaar is. Ten opzichte van zijn voorganger de Pure Storm Tour biedt dit racket duidelijk meer gevoel. Aanrader voor de spelers met een grote swing die snel geneigd zijn te overhitten. De Babolat Pure Control Tour biedt de perfecte controle die deze groep spelers nodig heeft.

Geef een reactie