Babolat Pure Aero getest!

Mike heeft de allernieuwste Babolat Pure Aero getest! Deze update van de Pure Aero biedt duidelijk verbeterde stabiliteit en comfort, maar houdt dikke power en spin. Een ijzersterke update!

Babolat komt met een langverwachte update voor de Pure Aero. De Pure Aero 2019 gaat iets meer terug naar de roots van de succesvolle Aeropro Drive. Uit feedback van spelers en coaches over de hele wereld bleek vraag naar meer controle en meer comfort. Babolat heeft een meer dan goede job verricht…

Getest racket:

Merk: Babolat
Model: Pure Aero (2019)
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 67
Bespanning: Babolat RPM Blast 1.25 op 23/22 kg

De nieuwe Babolat Pure Aero is nu verkrijgbaar in onze webshop of als testracket aan te vragen via ons demo-programma.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Testscores Babolat Pure Aero 2019:

Power: 8.5
Controle: 8.5
Spin: 9
Armvriendelijkheid: 8
Wendbaarheid: 8
Touch: 7.5

Baseline:

Dit is waar de Pure Aero voor gemaakt is! Het racket biedt een lekkere dot power en makkelijke balrotatie. De vorige Pure Aero bood nog meer power, maar speelde minder consistent. Ook voelt deze nieuwe versie zonder twijfel veel stabieler dan zijn voorganger. Zoals gezegd komt de power en spin er makkelijk vanaf, maar dan veel gecontroleerder dan bij de laatste en vorige versies. Daarnaast werd de voorganger van deze Pure Aero 2019 nog al eens als ‘blikkerig’ ervaren: weinig gevoel, veel power, maar pittige impact bij off-center hits. Dit was één van de redenen waarom ik zelf nooit zo’n fan van de Pure Aero of Aeropro Drive was: mijn gevoelige schouder moest het snel ontgelden bij deze vrij stijve frames. Bij de nieuwe Pure Aero 2019 is dit vele malen minder. Een dik compliment voor Babolat! Ik zou serieus (kunnen) overwegen om met deze versie te spelen; wat een verschil!

Service:

Weinig op aan te merken: de Pure Aero serveert makkelijk. Kick – en sliceservices zijn makkelijk te spelen. Misschien iets minder servicepower dan bij de vorige versie. Wel meer consistentie.

Net:

Het heeft me aangenaam verrast hoe deze nieuwe Pure Aero aan het net presteerde. Ik had prima controle over mijn volleys: harde ballen waren keurig te pareren, de touch voor gevoelsvolleys was er ook! Maar ook de wendbaarheid aan het net was fijner dan verwacht. 

Power/controle:

Deze update van de Babolat Pure Aero brengt wat meer balans qua power en controle. Uiteraard blijft het power over controle bij dit racket, maar het racket speelt voorspelbaarder en gecontroleerder dan vorige versies. Het blijft natuurlijk wel een frame voor de speler die dominant met power en spin wilt spelen. Iemand die op zoek is naar meer controle, zal de Pure Strike 16×19 als betere keus ervaren. 

Comfort/armvriendelijkheid:

Hier gaat het racket van een 6- bij de vorige versie naar een 8 bij deze nieuwe versie wat mij betreft! Ik denk om 2 redenen: uiteraard de dempende werking van Cortex Pure Feel op 3 en 9 uur in het blad, maar ook de duidelijke verbeterde stabiliteit van het racket. Het racket tordeert minder en dit is niet alleen qua controle te merken, ook qua trillingen naar de arm.

Onder aan de streep:

Babolat heeft goed geluisterd naar de wensen van de moderne speler. Deze Babolat Pure Aero 2019 houdt de kenmerkende power en spin, maar speelt veel consistenter en is vriendelijker voor arm en schouder! Daarnaast had ik duidelijk meer gevoel en touch met deze versie. Al met al een ijzersterke update van de Babolat Pure Aero. Wat mij betreft kanshebber voor racket van het jaar!

De nieuwe Babolat Pure Aero is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

2 REACTIES

  1. Klinkt heel goed. Het lijkt erop dat Babolat de specs weer terug heeft gebracht naar de specs van de Aero Pro Drive die in mijn optiek perfect passen bij dit frame. Kortom ik kan niet wachten om deze nieuwe Pure Aero te demo’en. Mijn gevoel zegt dat we hier al een top 3 kandidaat hebben voor het racket van het jaar 2019.

Geef een reactie