Babolat Pure Aero 2019!

De nieuwe Babolat Pure Aero 2019 komt eraan! De Pure Aero gaat terug naar de basis van de Aeropro Drive en wint aan stabiliteit, gevoel en comfort. Dit alles zonder in te leveren op power en vooral spin!

De nieuwe Babolat Pure Aero 2019 rackets zijn nu verkrijgbaar in de mijnracket.nl webshop! 

Noviteiten Babolat Pure Aero 2019

Er zijn toch wel een aantal subtiele noviteiten aan de nieuwe Pure Aero die bij elkaar voor een ander speelgevoel zullen moeten zorgen. De eerste geluiden zijn dat de nieuwe versie terug gaat naar de basis van de succesvolle Aeropro Drive. De laatste/vorige Pure Aero werd door sommigen als wat blikkerig en stijf ervaren. Desalniettemin was het qua power en spin een stevig wapen. De nieuwe versie moet meer gevoel, stabiliteit en demping geven zonder concessies te doen aan de spin en power.

Voor de 2019 versie van de Pure Aero, die dus waarschijnlijk in november 2018 uitkomt, heeft Babolat de handen ineen geslagen met Chomarat en SMAC. Dit resulteert in onderstaande technologische toepassingen.

Technologie

In samenwerking met Chomarat heeft Babolat Carbon Ply Stabilizer ontwikkeld. Speciale high performance carbon fibers zorgen voor meer controle en stabiliteit. En net als bij de Pure Drive 2018 gebruikt Babolat de Cortex Pure Feel technologie die samen met SMAC is ontwikkeld. SMAC is een bekende speler in de ruimtevaarttechnologie. Cortex Pure Feel zorgt voor een betere trillingsdemping en meer feel met de bal.

Hiernaast heeft de Babolat Pure Aero 2019 vergrootte tubings op 6 en 12 uur in het frame genaamd FSI Spin. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en snapback van de lengtesnaren voor stevige spin. De Aeromodular3 framebouw bespant niet alleen makkelijker, maar swingt ook makkelijker voor meer rackethead speed. Hierbij zijn de bumper en grommets in het frame geïntegreerd.

Modellen Pure Aero 2019

Qua (onbespannen) specificaties blijft de Pure Aero bij de 100 sq/inch bladmaat, 300 gram, 32.0 balans en 16×19 bespanpatroon. De RA-waarde zal rond de 71 onbespannen liggen. In oktober zal er ook een Pure Aero Team 2019 en Pure Aero Lite 2019 beschikbaar komen. Voorjaar 2019 zal de lijn dan gecompleteerd worden met bijvoorbeeld een Tour versie en 26 inch jeugdmodel. Hieronder alle specificaties op een rijtje.

Test

Zoals je van ons kunt verwachten, zal team mijnracket.nl de nieuwe Babolat Pure Aero 2019 bij release uitgebreid testen. Onze bevindingen en vergelijk met de vorige versie(s) lees je dan in onze reviews!

De nieuwe Pure Aero 2019 rackets zijn nu verkrijgbaar in de mijnracket.nl webshop! 

Geef een reactie