Babolat PLAY

High-tech meets tennis: Babolat PLAY

Babolat PLAY grip

In 2013 lanceerde Babolat ’s werelds eerste ‘connected’ tennisracket: de Babolat PLAY Pure Drive. Januari 2015 is hier een PLAY Aeropro Drive bijgekomen. Door sensoren geplaatst in de grip van het racket zijn de volgende dingen te meten en uit te lezen via een app op je mobiel of tablet:

  • Swing snelheid
  • Power
  • Spin
  • Aantal shots (forehands/backhands/services/volleys/smashes)
  • Spelsoort
  • Raakpunt van de bal op het blad

Per shot kan je zien hoeveel je er met spin, slice of vlak geslagen hebt. Alle gegevens worden gebundeld in de ‘Pulse’, een statistiek die een gemiddelde is van je techniek, power en endurance ofwel uithoudingsvermogen. Deze pulse kan je vergelijken met andere spelers en zelfs proberen te matchen aan topspelers als Rafael Nadal. Dus hoeveel spin genereer jij versus Rafael Nadal? Altijd grappig om te weten natuurlijk. De Pulse motiveert je om te blijven spelen en je statistieken te blijven verbeteren. Speel je een paar dagen niet, dan geeft de Pulse je een signaal dat z’n rate naar beneden gaat als je niet weer gauw de baan opgaat. Een leuke motivator dus.

Babolat PLAY Pulse

Zie hier voor een mooi filmpje over PLAY:

Leuk weetje: mede aan de hand van data verzameld via de PLAY Pure Drive is de nieuwe Pure Drive ’15 ontwikkeld. Eén van de nieuwe features in dit racket is een vernieuwd snarenbed, waardoor de sweetspot van dit racket iets hoger komt te liggen dan de vorige Pure Drive. Uit de data van PLAY bleken de meeste ballen namelijk hier geraakt te zijn.

Geef een reactie