Babolat Aeropro Drive: Rafa Nadal’s weapon of choice

Babolat Aeropro Drive GT full

De laatste versie van de Babolat Aeropro Drive is van 2013 en zal voor de 2015 collectie ongewijzigd blijven. Wel is in januari 2015 een PLAY uitvoering dit racket uitgekomen.

Voor de 2016 racketcollectie van Babolat is de Aeropro Drive opgevolgd door de hagelnieuwe Babolat Pure Aero serie! Lees hier alles over de opvolger van de Aeropro Drive.

Ten opzichte van zijn voorganger zorgt de Active Cortex demper in de nieuwe Aeropro Drive voor meer gevoel en comfort. Het is makkelijk spin genereren met dit racket, wat goed is voor het maken van veel hoeken met je groundstrokes. Het typische aan de Aero serie van Babolat is uiteraard de behuizing van het frame bij het hart van het racket. Door de driehoekige vorm is er minder luchtweerstand bij het swingen van het racket ten opzichte van een gewoon racket, wat ervoor zorgt dat dit racket zeer gemakkelijk en snel te manoeuvreren is. Qua specs ligt de Babolat Aeropro Drive dicht tegen de Pure Drive aan, maar dit racket geeft absoluut meer controle en spin, waar de Pure Drive iets makkelijker power biedt. Ook aan het net geeft de Aeropro Drive een steady feel.

Dus zoek je een racket voor dominant spel met veel spin vanaf de baseline, maar hou je het graag bij een normaal snarenpatroon (16/19) voor een solide gevoel en veel controle, dan is de Aeropro Drive van Babolat een goede keuze. Dit racket is er ook in een verlengde uitvoering, een Team uitvoering van 280 gram en een Lite uitvoering van 260 gram voor de ambitieuze jeugdspeler.

Babolat Aeropro Drive GT side

Racketspecificaties:
Merk: Babolat
Model: Aeropro Drive GT
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch

In oktober 2015 is de opvolger van dit racket, de Babolat Pure Aero, verschenen. Zie hier voor alle informatie over dit nieuwe kanon!

Vergelijkbare rackets: Wilson Burn 100S, Tecnifibre T-Flash 315, Yonex EZONE Ai 98 (310) en de Head Graphene XT Extreme MP A.

Geef een reactie