Babolat Pure Drive Wimbledon 2016

Met Wimbledon op komst heeft official supplier Babolat een limited edition van de Pure Drive uitgebracht. Vandaag zoomen we in op de Babolat Pure Drive Wimbledon 2016!

Babolat Pure Drive Wimbledon 2016 full front

Dé alleskunner van Babolat krijgt de look and feel van Wimbledon! Deze Babolat Pure Drive Wimbledon 2016 is beschikbaar in een gelimiteerde oplage. Allereerst alles wat je wilt/moet weten of de Pure Drive zelf.

Merk: Babolat
Model: Pure Drive Wimbledon 2016
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 72

Babolat Pure Drive Wimbledon 2016 throat

Eerder al gekscherend de ‘Copa Mundial’ (naar Adidas iconische voetbalschoen die nog steeds in de collectie zit) onder de tennisrackets genoemd, heeft de Babolat Pure Drive een uitstekende update gehad. De bekende specificaties zijn natuurlijk gebleven: de 100 sq/inch bladmaat, 300 gram, een 32.0 balanspunt en een 16/19 bespanpatroon. Toch zijn er naast de verflaag een aantal noviteiten aan dit racket:

  • Herindeling van het snarenbed: het bespanpatroon van 16 lengtesnaren en 19 breedtesnaren is hetzelfde gebleven, wel is de snaardichtheid van de nieuwe Babolat Pure Drive t.o.v. de Babolat Pure Drive 2012 veranderd. Aan de hand van data verzameld bij de PLAY uitvoering van de Pure Drive bleek dat de ideale raakzone (sweetspot) bij Pure Drive spelers iets hoger ligt dan middenin het blad. In deze ‘nieuwe sweetspot’ is de snaardichtheid iets hoger voor extra feel en controle
  • FSI-technologie: Frame String Interaction zoals FSI voluit heet, zorgt door het plaatsen van speciale inserts aan de buitenzijde van het racket op 3 en 9 uur voor meer interactie tussen racket en snaar met als resultaat een langer bal-snaar contactmoment voor meer spin en een zachtere feel. Deze technologie is een aanvulling op de bekende Woofer technologie waarbij de snaren niet plat in het frame liggen, maar over rondingen, waardoor het contactmoment met de bal al fractioneel werd verlengd

Babolat Pure Drive Wimbledon 2016 headsize

Babolat Pure Drive: een fantastische blend van power, controle en comfort
Door bovenstaande updates is de Babolat Pure Drive Wimbledon 2016 een fantastische blend van power, controle en comfort. De hoge stijfheid (RA-waarde van 72) en de ronde behuizing bij de shaft geven de power. Het Tungsten materiaal gebruikt rond het hart van het frame dat zorgt dat het racket minder snel tordeert, zorgt voor de controle en de Active Cortex ingebouwde demper, Woofer – en FSI technologie dragen bij aan extra comfort.

De Babolat Pure Drive Wimbledon 2016 is nu (tijdelijk) verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie