Babolat Pure Aero VS

De Babolat Pure Aero VS in speciale ‘Stars ’n Stripes’ kleurstelling is een nieuwe versie van de vroegere Aero Storm en is een bijzondere mix van 2 racketlijnen: de Pure Aero serie en de Pure Control serie. Lees verder!

Babolat Pure Aero VS ltd full 2

De naam Babolat Pure Aero VS doet suggereren dat we hier met een aanvulling op de populaire Pure Aero serie van doen hebben, maar dit is niet helemaal het geval. In een eerdere post berichtten wij over een tweetal limited edition kleurstellingen van de gewone Pure Aero: een Roland Garros uitvoering en een ‘Stars ’n Stripes’ uitvoering. Deze Babolat Pure Aero VS heeft weliswaar eenzelfde kleurstelling als laatstgenoemde, maar is wel degelijk een ander racket. De Babolat Pure Aero VS is een bijzondere hybride van twee Babolat racketfamilies, namelijk de Pure Aero serie en de Pure Control serie. Het racket heeft een Aero-shaft, maar een klassieke, vlakke box-beam framebouw in het blad. De Babolat Pure Aero VS heeft ook zijn eigen specs:

Merk: Babolat
Model: Pure Aero VS
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/20
Lengte: 27 inch
RA: 67

Babolat Pure Aero VS ltd head

De Amerikaan Jack Sock is de speler die deze Babolat Pure Aero VS promoot in een bijzondere ‘Let’s rally America’ campagne, een knipoog naar de aanstaande presidentsverkiezingen in Amerika. De ‘Stars ’n Stripes’ kleurstelling is ook gekozen met het oog op de aanstaande Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Babolat Pure Aero VS ltd logo

In vergelijking tot de Pure Aero is deze Babolat Pure Aero VS een wat moeilijker speelbaar racket. Het racket heeft wat minder gratis power en heeft ook duidelijk een kleinere ideale raakzone voor de bal en is daarmee minder vergevingsgezind. De kleinere 98 sq/inch bladmaat en het compactere 16/20 bespanpatroon dragen hieraan bij. De box-beam framebouw van het blad geeft het racket wel meer gevoel dan de Pure Aero, maar je zult zelf de snelheid moeten genereren met dit racket. In vergelijking tot de vroegere Aero Storm, feitelijk dus de voorganger van dit racket, is deze Babolat Pure Aero VS wel iets beter wendbaar en heeft het racket een iets snellere feel. De relatief kleine sweetspot maakt de Babolat Pure Aero VS wel wat instabiel bij off-center hits.

Babolat Pure Aero VS ltd shaft

Al met al is de Babolat Pure Aero VS qua bouw en specs een uniek racket, alleen is het niet zo breed inzetbaar als de reguliere Pure Aero racketfamilie. Bij Babolat zal er dan ook meer focus liggen op de Pure Aero serie en de nieuwe Pure Strike racketlijn, waarvan de onlangs door ons geteste ProjectOne7 rackets de voorloper zijn.

Geef een reactie