Tecnifibre TF40 305 getest

Eindelijk hebben wij een Tecnifibre TF40 305 weten te bemachtigen. Mike heeft deze uitgebreid getest en was onder de indruk van de stabiliteit, controle en consistentie!

Getest racket:

Merk: Tecnifibre
Model: TF40 305
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 18×20
Lengte: 27 inch
RA: 64
Beam: 22 mm
Bespanning: Tecnifibre Ice Code 1.25 op 21/20 kg

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98.

Testscores Tecnifibre TF40 305:

Power: 7
Controle: 9
Spin: 7
Comfort: 7.5
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 8.5

Baseline:

De TF40 305 van Tecnifibre is een controlestok pur sang. Het racket is vrij low-powered, waardoor je flink en vol moeten swingen om goede lengte te krijgen. Dit kan een nadeel zijn, maar is anderzijds ook een voordeel. Je krijgt dus weliswaar niet veel cadeau, maar je hoeft ook absoluut niet bang te zijn om te overhitten en om de controle te verliezen. Dit zelfs met een vrij levendige Tecnifibre Ice Code bespannning erin, één van mijn favoriete snaren van dit moment. De sweetspot voelt niet heel genereus aan, maar eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht van een 98 sq/inch blad met 18×20 bespanpatroon. Toch voelt deze kleiner aan dan bij bijvoorbeeld een Wilson Blade 98 18×20 V7.0. Dit was ook 1 van de redenen waarom ik wat lager in de kilo’s ben gedoken voor het bespannen van de TF40. 

Mijn baseline slagen voelden heel solide en consistent. Slice backhands zijn met heel veel gevoel strak weg te leggen, dat was zeker opvallend. Deze TF40 305 laat zich niet heel makkelijk wegdrukken, maar voelt ook nog prima wendbaar ondanks de 32.5 (onbespannen) balans. Deze balans geeft het racket toch ook nog wat punch vanaf de baseline, maar het blijft absoluut controle over power dus.

Service:

De service is niet mijn sterkste punt. Ik kan altijd wel wat extra servicepower gebruiken. Deze was bij de TF40 305 gemiddeld moet ik zeggen. Je zult dus zelf wel wat spierballen moeten brengen bij dit racket. Het serveren ging overigens heel solide en consistent, eigenlijk net als mijn slagen vanaf de baseline. Je krijgt echt wat je erin stopt in die zin. Kick en slices waren redelijk te slaan, alhoewel mijn huidige Diadem Elevate 98 met 16×20 bespanpatroon de ballen wat makkelijker gript.

Net:

Rock solid! Aan het net is goed te merken dat de TF40 solide gereedschap is. Harde ballen waren eenvoudig te pareren, maar ook de wat fijnere touch ballen zijn prima te slaan. Ik vond het racket beter manoeuvreerbaar/sneller dan verwacht aan het net. 

Power/controle:

Dit is een eenvoudige: het is, zoals eerder gezegd, absoluut controle over power bij deze Tecnifibre TF40 305. Het is ook te merken dat dit racket uit de vroegere ‘pro-stock’ line-up van het Franse merk komt. Voorheen waren deze rackets alleen voor contractspelers beschikbaar. En bij veel van deze spelers is de power en goede techniek natuurlijk aanwezig, waardoor controle essentieel is. En dat biedt deze TF40 absoluut. Dit wil niet zeggen dat je helemaal geen power uit dit racket kunt halen, integendeel. Je moet er alleen een goede volle swing voor aan de dag leggen.

Comfort/armvriendelijkheid:

Ik vond het comfort degelijk, met name door het stabiele karakter van dit frame. De TF40 voelt lekker ‘vol’ aan en laat zich niet snel wegdrukken. Het blijft natuurlijk een pittig frame welke absoluut niet voor iedereen speelbaar is. Maar voor een racket in dit genre is het comfort ruim voldoende.

Onder aan de streep:

De Tecnifibre TF40 305 is een zeer solide wapen. Dit racket is niet voor de grote massa geschikt, maar daar heeft Tecnifibre dan ook o.a. de T-Fight en T-Flash series voor. Wat dit racket echter vrij uniek maakt, is de uitstekende controle en stabiliteit voor een racket in deze gewichtsklasse. Mooi spul voor spelers met een goede techniek en/of grote, volle swing!

Geef een reactie