Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore

In de range van de Babolat Pure Drive biedt Tecnifibre een mooi alternatief met de Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore! Lees verder…

Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore full 2

Merk: Tecnifibre
Model: T-Flash 300 Dynacore
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 71

De Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore is een prima allround keus in het middengewicht. Met specificaties die gelijk zijn aan de Babolat Pure Drive en een framebouw die door de Velocity Shaft technologie minder luchtweerstand geeft zoals een Pure Aero dit doet, is de T-Flash 300 Dynacore een zeer veelzijdig racket. Een stukje uitleg over de technologie in dit frame:

  • Velocity Shaft design: smallere shaft waardoor het racket sneller door de bal te swingen is
  • Dynacore: nieuwe manier van weven van het graphite zorgt voor een unieke combinatie van flex en torsiestijfheid in het frame

Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore material

  • EZ lock eyelet: vergrootte tubes voor het makkelijker afknopen van de snaren. Hiermee laat Tecnifbre haar roots als premium snarenleverancier zien
  • Bumper Armor Cap: verstevigde tubingbumper voor meer duurzaamheid van racket en snaren

Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore throat

De Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore is zogezegd een veelzijdig en breed inzetbaar racket. Bespan je het racket met een polyester snaar, dan is het een prima optie voor gevorderde spelers. Doe je dit met een multifilament, dan voelt het racket comfortabel genoeg voor een recreatieve speler. Het racket is geschikt voor spelers met een gemiddelde swing en hoeveelheid power.

Zoals de specs en bouw van het racket al doen vermoeden presteert de Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore met name sterk vanaf de baseline. Het racket is door de verminderde luchtweerstand van de Velocity Shaft makkelijk te manoeuvreren, waardoor het makkelijk racketblad snelheid genereren is. De T-Flash 300 Dynacore is een krachtig wapen vanaf de baseline, welke tegelijk ook goed wendbaar is. Slices kunnen makkelijk en met veel stabiliteit gespeeld worden. Het racket heeft weliswaar een vrij hoge RA-waarde (stijfheid) van 71, wat bijdraagt aan de forse dosis power, toch voelt het racket niet te belastend aan voor de arm.

Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore head

Aan het net voelt het racket stabieler dan de 300 gram (kaal) doet vermoeden. Volleys voelen solide en ook harde ballen zijn prima te pareren. Qua serveren biedt de Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore een beetje van alles: goede spin/slice, snelheid, maar ook controle.

Kortom: de Tecnifibre T-Flash 300 Dynacore is een prima allround keuze en alternatief voor de Babolat Pure Drive! Met de veelzijdigheid van dit racket kun je vele kanten op, mede afhankelijk van hoe je het racket bespant.

Geef een reactie