Tecnifibre T-Fight RS 305 getest

De Tecnfibre T-Fight RS 305 getest door Stephan. Dit racket combineert fijne controle, consistentie en stabiliteit met voldoende power. Mooi uitgebalanceerd frame!

Intro

In deze review bespreek ik de nieuwe Tecnifibre T-Fight RS 305 als opvolger van de gelijknamige XTC versie. Deze T-Fight RS 305 lijkt qua specificaties op de onlangs door mij gereviewde Prince Synergy 98. Met zijn 18×18 snarenpatroon heel vergelijkbaar met de 18×19 snarenpatroon van de T-Fight RS. Het grootste verschil is de stijfheid van het frame. De Prince Synergy 98 is een stuk minder stijf dan de T-Fight RS 305. Aangezien ik de laatste tijd elleboog issues heb, maak ik me wel enigszins zorgen om de stijfheid. Maar daartegenover staat dat de Tecnifibre op enkele cruciale plekken met foam is gevuld wat zou moeten zorgen voor een comfortabel speelgevoel.

De Tecnifibre T-Fight 305 RS is voorzien van een kleurstelling in zwart, wit en aan de zijkanten met blauwe en rode details. Het is een eenvoudig maar prachtig ontwerp. Vooral de matte finish voelt lekker in de hand, zeker als ik bij mijn enkelhandige backhand met mijn andere hand de rackethals vast heb.

De T-Fight RS 305 van Tecnifibre is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Specificaties Tecnifibre T-Fight RS 305

Merk: Tecnifibre
Model: T-Fight RS 305
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 18×19
Lengte: 27 inch
RA: 67
Swingweight: 333
Framedikte: 23/23/22.5 mm
Bespanning: Diadem Flash 17 op 23/22 kg

 

Baseline

Ik moet zeggen dat ik nog maar zelden met een Tecnifibre heb gespeeld. Ik heb dan ook geen specifieke verwachting. De eerste ballen voelen heel direct met een “full bed” van Diadem Flash snaren. Ook voel ik meteen het pittige swinggewicht en een lichte reactie op mijn elleboog. Ik moet duidelijk even rustig opwarmen. Na een kwartier begin ik lekker warm te draaien en valt me op dat ik de Tecnifibre T-Fight RS 305 heel gemakkelijk rond kan krijgen. Zelfs nog makkelijker dan mijn Prince Synergy 98. Het verschil in stijfheid is vooral te voelen in de directheid. Met de T-Fight krijg je een heel voorspelbaar resultaat bij zowel de backhand als de forehand. Met mijn forehand kan ik heel makkelijk aanvallen. En meer dan alleen power. Ook als ik een hogere bal nodig heb dan vind ik die net zo makkelijk als spin en slice. Vooral de slices waren heerlijk met deze Tecnifibre. Opvallend verschil met de Prince Synergy 98 was dat ik mijn enkelhandige backhand veel makkelijker rond kon krijgen met de Tecnifibre. De Tecnifibre T-Fight RS 305 is een zeer veelzijdig racket vanaf de baseline en voelt lichter en sneller dan de Prince Synergy 98.

Stijfheid

Eerst dacht ik dat het een veel stijver racket zou zijn, maar dat viel best mee. De T-Fight RS 305 is een relatief zacht racket met een direct gevoel. Dat is een fijne combinatie om mee te spelen. Waarschijnlijk helpen de foam vullingen bij het opvangen van trillingen. Mijn Prince Synergy 98 is nog steeds veel softer maar het verschil is veel minder groot dan ik op grond van de RA waarde (60 t.o.v. 67) had verwacht.

Spin

Verder dacht vooraf dat ik met een 18×19 snarenpatroon weinig spinpotentieel zou krijgen, maar het spinpotentieel is redelijk goed. Ik had dezelfde ervaring met de Prince Synergy 98. Zelfs met een hoog swinggewicht is het een gemakkelijk racket om te hanteren en is het een snel racket. Dat verraste mij toch enigszins! De enige aanpassing die ik in mijn slag moest maken was aan de backhand kant door mijn grip iets meer open te zetten om te voorkomen dat de ballen te diep vielen.

Net

Ik heb vooral dubbels met de Tecnifibre T-Fight 305 RS gespeeld, en ondanks het gewicht en swinggewicht zoals ik al zei, is het een heel snel racket dat heel goed reageert. Dit racket is zowel stabiel door het hoge swinggewicht als snel en gemakkelijk hanteerbaar aan het net. Deze combinatie van swinggewicht en snelheid resulteerde in hele stevige volleys. Vergelijkbaar met de Prince Synergy 98 kon ik ook hard inkomende ballen makkelijk wegleggen.

Mijn volley is niet mijn beste slag, maar ik kon met de Tecnifibre heel makkelijk uit de voeten aan het net. Met dit racket voelde ik me veilig en stevig aan het net en had ik meer zelfvertrouwen om er tussen te komen en de punten af te maken en een situatie te creëren waarmee ik de tegenstander verraste.

Service en returns

Bij het retourneren van de service blinkt de Tecnifibre uit door de combinatie van stabiliteit en snelheid. Bovendien hoefde ik niet een volledige swing te maken, want met een korte draaibeweging van het handvat in voorwaartse richting kreeg ik al voldoende richting en snelheid. Maar als ik bij een tweede service meer tijd had om een volledige slag te maken kwamen er echt hele zware ballen van het racket af. De service was een ander ding dat mij met dit racket verraste. Ik kon mijn service heel solide slaan met voldoende power en precisie. Sommige van mijn uitstapjes naar meer spin en meer slice kreeg ik ook prima voor elkaar met dit racket.

Dus mijn dubbele foutpercentage was erg laag en ik voelde veel vertrouwen om voor een stevige en sterkere tweede service te gaan dan normaal het geval is.

Conclusie Tecnifibre T-Fight RS 305

Kortom, ik vond alle basisslagen met de Tecnifibre T-Fight RS 305 zeer aangenaam, het is een super uitgebalanceerd racket en heel vergelijkbaar met de door mij bejubelde Prince Synergy 98. De T-Fight RS 305 staat zeker in mijn top 3 van rackets van dit jaar.

Het racket heeft een zachte touch ondanks de hoge RA waarde, hij is naar mijn mening veel lekkerder om te spelen dan de andere frames in het 98 inch spectrum. Behalve de Prince Synergy 98 en de nieuwe Wilson Blade 98 zijn er weinig frames die zich qua touch en feel kunnen meten met deze Tecnifibre. De T-fight is een racket dat bijzondere eigenschappen combineert: stabiliteit met een hoog swinggewicht waardoor je een zware bal kunt slaan met een volle swing, maar ook toegefelijk is als je geen volle swing kunt slaan. Dan krijg je even goed nog voldoende lengte in je slagen.

Hoe het ook zij, dit racket was een absolute verrassing voor mij. Ik raad iedereen die op zoek is naar stabiliteit en voldoende power ten zeerste aan de Tecnifibre T-Fight RS 305 uit te proberen!

De T-Fight RS 305 van Tecnifibre is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie