Tecnifibre T-Fight 325 Dynacore

De ‘heavy-weight’ van de Tecnifibre T-Fight racketlijn is de T-Fight 325 Dynacore. Een racket gebouwd voor spelers met een grote, volle swing die op zoek zijn naar één ding: balcontrole.

Tecnifibre T-Fight 325 Dynacore full

Merk: Tecnifibre
Model: T-Fight 325 Dynacore
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 325 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 18/19
Lengte: 27 inch
RA: 67

Tecnifibre Dynacore close

Nieuw in de Tecnifibre T-Fight 325 is de toevoeging van het Dynacore materiaal, wat zorgt voor extra stabiliteit en een zekere mate van trillingsdemping bij balcontact. Het opvallende en unieke 18/19 bespanpatroon zorgt enerzijds voor een karrenvracht aan balcontrole, maar in combinatie met het kleine 95 sq/inch blad anderzijds voor een zeer kleine ideale raakzone voor de bal. De T-Fight 325 Dynacore is met een RA-waarde (stijfheid) van 67 relatief stijf voor een racket in dit genre, maar voelt niet zo door de Tour Prepared technology, waarbij er in het handvat van het racket siliconen zijn gebruikt voor trillingsdemping.

Tecnifibre T-Fight 325 Dynacore stringbed

Door de lage 31.0 balans is de 325 gram goed te manoeuvreren, wat het racket aan het net handzaam en snel maakt. Vanaf de baseline zul je echter zelf alle snelheid in de bal moeten leggen, middels een snelle, grote swing. Wat uit de eerste testresultaten naar voren komt is dat de Tecnifibre T-Fight 325 Dynacore door de ultrakleine sweetspot (door de 18 lengtesnaren in een 95 sq/inch blad), nogal pittig voor de arm kan zijn bij ballen die buiten deze ideale raakzone worden geraakt. Dan valt de bal nogal snel dood en kan het racket wat oncomfortabel aanvoelen. Hier kan bij het bespannen rekening mee worden gehouden, door het racket iets lichter te bespannen.

Vergelijkbare rackets: Head Graphene Prestige MP, Prince Textreme Tour 95, Prince Tour 95, Wilson Pro Staff 97 RF Auto, Yonex VCORE Tour G (330)

Geef een reactie