Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore getest

Dit najaar verschijnt er een nieuwe kleurstelling van de T-Fight serie van Tecnifibre. Vandaag de Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore (met nieuwe looks) door de test gehaald!

Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore full clay

De Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore is één van de meest allround rackets van de T-Fight racketlijn van het Franse merk. De T-Fight serie is een serie die wat meer controle georiënteerd is in vergelijking met de andere populaire lijn van Tecnifibre, de T-Flash lijn. Vandaag dus de Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore getest!

Getest racket:
Merk: Tecnifibre
Model: T-Fight 300 Dynacore
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 68
Bespanning: Tecnifibre Pro Red Code Wax 16, 23/22 kg

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107

Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore throat

Technologie:

  • Dynacore: nieuwe manier van weven van het graphite zorgt voor een unieke combinatie van flex en torsiestijfheid in het frame
  • EZ lock eyelet: vergrootte tubes voor het makkelijker afknopen van de snaren
  • Bumper Armor Cap: verstevigde tubingbumper voor meer duurzaamheid van racket en snaren
  • Horse back strip: nieuwe ‘zadels’ voor elke snaren verhogen de duurzaamheid van de bespanning, met name bij off-center hits

Baseline:
Vanaf de baseline voelt de Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore solide aan. Het racket biedt fijne balcontrole en gevoel. De ideale raakzone voor de bal is echter wat klein. Je zult zelf goed moeten ‘swingen’ om de bal snelheid mee te kunnen geven. Mijn vorige racket was de Head Graphene Radical MP, een racket met vergelijkbare specs. De Head Graphene Radical MP bood iets meer gratis power vanaf de baseline, deze Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore geeft een wat robuustere feel en voelt meer solide van achteruit. Spin en slice genereren gaat makkelijk door het relatief open 16/19 bespanpatroon.

Service:
Ook met het serveren merk je dat de T-Fight 300 Dynacore een controle georiënteerd racket is: veel gevoel en controle over het sturen en plaatsen van de service. De bal is makkelijk te grippen in de snaren, vanwege het 16/19 bespanpatroon. Mijn service met slice naar buiten werkt prima met dit racket. Ook de kickservice ging relatief gemakkelijk. De balsnelheid ligt wat lager dan met mijn huidige Prince Textreme Warrior 107, wat ook logisch is omdat de Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore duidelijk meer een controle racket is.

Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore full

Net:
Hier vind ik het racket misschien wel op zijn best. De Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore heeft met 32.0 cm dan weliswaar niet een erg laag balanspunt, toch voelt het racket zeer snel aan het net. Het racket is erg makkelijk te manoeuvreren en voelt heel stabiel bij balimpact. Harde ballen kunnen makkelijk gepareerd worden, maar ook volleys op gevoel gaan prima. Ik vind het racket erg fijn aan het net!

Power:
Zoals hierboven omschreven is de Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore duidelijk een racket dat meer controle dan power biedt. Zoek je meer (gratis) power, dan zal de T-Flash serie van het Franse merk waarschijnlijk beter voor je werken. Hiermee bedoel ik zeker niet dat er geen power in dit racket zit. De sweetspot van het racket is gewoonweg iets kleiner dan ik gewend ben. Je merkt wel dat als je de ballen goed in het midden van het blad raakt, je prima (gecontroleerd) kunt versnellen met dit frame.

Controle:
De controle is dus dik in orde bij de Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore. Het is een solide, degelijk frame. Ook bij off-center hits merk je dit. Het frame tordeert niet of nauwelijks, waarschijnlijk door het high-tech Dynacore materiaal.

Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore headsize

Comfort/armvriendelijkheid:
Het racket heeft een goede dempende feel en geeft niet heel veel impact op de arm. Het gaat wat ver om de T-Fight 300 Dynacore een armvriendelijk racket te noemen, maar voor een controle georiënteerd racket is het comfort goed. Wat voor mij goed werkte, is dat ik het racket (met de Tecnifibre Pro Red Code Wax 16) al niet te strak bespande. 23/22 kg werkte prima om het racket ook een comfortable feel in zijn geheel te geven. Ik raad dan ook aan om zeker met polyester snaren niet te strak te bespannen.

Algemene indruk:
De Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore is een mooi controle georiënteerd racket met fijne stabiliteit en balgevoel. Je zult zelf de snelheid in bal moeten leggen met dit frame, maar daar krijg je dus prima balcontrole voor terug. Voor mij persoonlijk werkt een racket met een klein beetje meer gratis power wat beter, gezien mijn recente schouderklachten. Ik denk dat de Tecnifibre T-Fight 300 Dynacore een prima optie is voor bijvoorbeeld een ambitieuze jeugdspeler die wilt doorgroeien of voor een speler die in het middelzware gewicht een mooi controle racket zoekt omdat hij/zij zelf voldoende kracht heeft. Aan het net vond ik het racket super! Een aanvallend ingestelde speler die regelmatig het net opzoekt, zal de mooie mix van controle, wendbaarheid en stabiliteit zeker waarderen.

Geef een reactie