Tecnifibre Ice Code getest

De Tecnifibre Ice Code getest door Mike. Deze vrij comfortabele co-poly biedt een flinke bak aan power, maar heeft anderzijds ook een fijne touch en goed spanningsbehoud!

Specificaties:

Merk: Tecnifibre
Snaar: Ice Code
Dikte: 1.20 mm/18
Type: Vrij comfortabele co-poly met een flinke dosis power
Vergelijkbare snaren: Babolat RPM Power en Diadem Flash

Beoordeling:

Duurzaamheid: 7.5
Spanningsbehoud: 8.5
Spin: 7.5
Balgevoel: 8
Power: 9
Controle: 7.5
Comfort: 8

Ik heb de Tecnifibre Ice Code in de 18/1.20 mm dikte in de Diadem Elevate 98 getest. Dit racket heeft vergelijkbare specificaties als een Babolat Pure Strike 16×19 (2020) of Wilson Blade 98 16×19 (V7.0). Ik heb het racket bespannen op 22/21 kg. Bij het bespannen van deze snaar viel het op dat deze heel makkelijk ‘inrijgt’. Daarmee voel je meteen het soepele karakter van deze Ice Code.

Duurzaamheid/Spanningsbehoud

Net als bij mijn vorige test van de Babolat RPM Power heb ik deze Ice Code ca. 4 uur getest in de hal op tapijt. Qua duurzaamheid hield de snaar zich prima, met name het spanningsbehoud viel mij in positieve zin op. Ik heb het idee dat er nog zat extra speeluren inzitten met deze snaar. Qua duurzaamheid is testen in de hal natuurlijk geen graadmeter voor buiten. Maar de snaar is me goed bevallen, dus ik zal deze gedurende het gravelseizoen zeker nog een keer door de test halen. Maar de echte plus is voor mijn gevoel dus het spanningsbehoud dat beter is dan gemiddeld.

Spin

De bolrotatie (spin/slice) kwam erg redelijk goed vanaf bij deze Tecnifibre Ice Code. De balrotatie is niet zoals bij typische spin snaren zoals de Diadem Solstice Power 17, Babolat RPM Blast of in mindere mate de RPM Power van Babolat. Toch was het ruim voldoende al met al. Ondanks de ronde structuur ging het grippen van de ballen toch vrij makkelijk. Met name bij mijn slice backhands was dit goed te merken.

Balgevoel en comfort

Eén van mijn favoriete snaren dit moment is de Diadem Flash 17/1.20. Ik moet zeggen dat de Ice Code en de Flash 17 wel de nodige gelijkenissen hebben. Dan heb ik het over het directe speelgevoel, balgevoel en comfort. Waar de Flash 17 wat meer controle biedt, is deze Tecnifibre Ice Code weer wat levendiger. De ballen knallen er lekker makkelijk vanaf! Wel heb je een fijne connectie met de bal, het is bepaald geen blikkerige snaar o.i.d. Dit is ook qua comfort te merken. Ik heb toch een aantal pittige tennisuren met deze snaar achter de rug, maar de snaar liet zich absoluut niet gelden op de arm/schouder. Het comfort is naast de power bovengemiddeld.

Power/controle

Bij de Ice Code is het absoluut power over controle. De snaar biedt veel ‘pop’ en versnelt erg makkelijk. Natuurlijk lever je dan iets in op controle, maar al met al vond ik de snaar toch wel consistent spelen. Dit zal mede door het goede spanningsbehoud zijn. Bovendien vind ik het altijd wel fijn om een klein beetje extra power uit mijn snarensetup te halen. Wat dat betreft sluit deze snaar daar goed bij aan. Waar de snaar dus prima power biedt, was dit geen ongecontroleerde, blinde power. Ik had altijd wel het idee niet de sturing over de bal te verliezen. Dus deze snaar biedt weliswaar duidelijk meer power dan controle, maar door zijn consistentie bood deze ook genoeg controle voor mij. Maar dat blijft iets persoonlijks natuurlijk.

Onder aan de streep

De Tecnifibre Ice Code is een lekkere levendige en zeer gebruiksvriendelijke snaar. Het kan hierdoor een prima snaar zijn voor spelers die de opstap naar polyester snaren eens willen proberen. De snaar biedt vrij behoorlijk comfort voor een snaar in deze categorie. Daarnaast viel het spanningsbehoud en het balgevoel me ook op. Het meest echter de flinke dosis ‘free power’, wat ik persoonlijk weer fijn vond werken!

Geef een reactie