Tecnifibre Black Code 4S 18 getest

De Tecnifibre Black Code heeft onlangs een update gekregen. Waar de originele Black Code vijfhoekig is, is de 4S ‘4-sided’, ofwel scherp gehoekt vierkantig. De Tecnifibre Black Code 4S biedt meer ballbite en een prima spanningsbehoud, alleen blijft de 18/1.20 uitvoering qua duurzaamheid wat achter. Lees verder voor het volledige testrapport.

Tecnifibre Black Code 4S 18 package

Specificaties:

Merk: Tecnifibre
Snaar: Black Code 4S
Dikte: 18 (1.20 mm)
Type: medium stijve co-polyester snaar
Vergelijkbare snaren: Solinco Tour Bite Soft, Völkl Cyclone Tour en Diadem Solstice Power 17

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Head Graphene Radical MP, 98 sq/inch, 16/19 bespanpatroon
Hardheid bespanning: 24/24 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 5 uur

Tecnifibre Black Code 4S 18 full

Beoordeling:

Duurzaamheid: 6
Spanningsbehoud: 8
Spin/slice: 8
Balgevoel: 8
Power: 8
Controle: 7
Comfort/armvriendelijkheid: 8

Bespannen van de snaar

Het bespannen van de Tecnifibre Black Code 4S 18 was een ‘walk in the park’. De snaar (zeker deze dunne 18/1.20 uitvoering) is vrij soepel voor polyester begrippen. Ondanks de gehoekte vorm van de snaar dus totaal geen problemen met bespannen.

Tecnifibre Black Code 4S 18 close

Review

De eerste indruk van de Tecnifibre Black Code 4S 18 was prettig. De snaar biedt veel balgevoel en is niet heftig op de arm. Gezien mijn schouderproblemen uit het verleden is het laatste voor mij erg belangrijk. De grip op de bal voor extra spin en slice was prima. Hierdoor zorgde de snaar ook voor wat extra marge in mijn slagen. Hoewel de snaar niet de extreme ballbite heeft van bijvoorbeeld een Diadem Solstice Power 17, was deze meer dan afdoende.

De Tecnifibre Black Code 4S 18 scoorde ook qua spanningsbehoud prima. Ik heb weinig spanningsverlies ervaren gedurende de 5 uur van deze playtest. Wel vond ik de snaar wat ‘springerig’, wat de balcontrole niet altijd ten goede kwam. Ik denk echter dat dit met de dikkere 17/1.25 versie van deze snaar al een stuk minder zal zijn. Over het zogenaamde ‘uitronden’ (het verliezen van de contour van de snaar na een aantal uren spel) kan ik niet veel zeggen, want na 5 uur testen begaf de snaar het. Deze lage duurzaamheid is dan ook meteen mijn enige echte minpunt van de snaar. Al met al is de Tecnifibre Black Code 4S 18 een snaar met fijne speleigenschappen, alleen vond ik de levensduur beperkt t.o.v. vergelijkbare snaren met een 1.20 dikte. 

Geef een reactie