YTEX Square-X 16L getest

Vandaag een snaarreview van een voor ons ‘nieuw’ merk. De YTEX Square-X 16L die we hebben getest, is een vierkante snaar met een enorme dosis power en prima spin!

ytex-square-x-black-set-full

Specificaties:
Merk: YTEX
Type: Square-X 16L
Dikte: 16L/1.25 mm
Soort snaar: medium stijve co-polyester snaar met vierkante bouw voor lage frictie van snaar op snaar voor extra snapback van de lengtesnaren voor meer balrotatie. De vierkante bouw zorgt tevens voor extra ballbite. Deze snaar zou bij spel dunner en levendiger moet aanvoelen dan de 1.25 mm dikte doet vermoeden.
Vergelijkbare snaren: Tecnifibre Black Code 4S, Solinco Hyper-G en Diadem Solstice Power

Getest door:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 24/23 kg bij een bespanrange van 23-27 kilo
Testduur: 4 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Beoordeling:
Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 7.5
Spin/slice: 8
Balgevoel: 7
Power: 8.5
Controle: 7
Comfort/armvriendelijkheid: 7.5

ytex-square-x-16l-strung

Bespannen van de snaar:
Het bespannen van de YTEX Square-X 16L is weinig spannend. De (breedte)snaren laten zich makkelijk ‘rijgen’. De snarenset zit wel redelijk compact verpakt, waardoor je deze het best eerst even kunt laten vieren omdat de snaar anders snel weer opkrult. Verder was te merken dat de snaar, als je deze door je handen laat gaan bij het bespannen, net iets stijver aanvoelt dan mijn keuzesnaar de Diadem Solstice Power 17.

Review:
Vanaf bal 1 met deze YTEX Square-X 16L was te merken dit een nogal levendige snaar is. De snaar barst van de (gratis) power! Gelukkig biedt de snaar ook meer dan gemiddelde rotatie/spin om deze power enigszins te kunnen controleren. Qua spin en slice haalt de YTEX Square-X 16L het net niet bij mijn favoriete Diadem Solstice Power 17, maar de snaar biedt dus meer dan genoeg balrotatie. De duurzaamheid van deze snaar was uitstekend. Na 4 uur spel schat ik in dat de snaar nog wel 4 uur meekan. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik deze in de hal op tapijt heb getest, waarbij de slijtage natuurlijk niet zo hard gaat als op het gravel waar ik normaal op speel.

ytex-square-x-16l-close

Vers van de machine vond ik de snaar in eerste instantie wat blikkerig klinken. Na een half uur spel had ik hier echter geen erg meer in. Waar deze snaar dus uitblinkt in power en spin, bleef het balgevoel en de controle iets achter. De YTEX Square-X 16L is zoals eerder vermeld een vierkante snaar. De dikte van 1.25 mm is van punt tot punt berekend. De kern van de snaar is dus dunner. Dit zou de snaar de feel en touch van een dunnere, bijvoorbeeld 1.20 mm snaar moeten geven. Mijn gebruikelijke Diadem snaar is ook 1.20 mm, maar daar zit toch wat meer feel en touch in. Deze voelt ook iets elastischer. Wat dat betreft heeft de YTEX Square-X 16L eerder de wat robuustere feel van de Tecnifibre Black Code 4S.

Het spanningsbehoud van de snaar was gewoon goed. Een eventuele extra 4 uur met deze snaar (in de hal) zou wat dat betreft ook zeker geen probleem moeten zijn. Het comfort was voor polyester begrippen ook zeker in orde, alleen miste ik zogezegd dus een beetje de feel en touch. Maar is power en dikke spin wat je zoekt? Dan is de YTEX Square-X 16L zeker het proberen waard!

Geef een reactie