Weiss Cannon Ultra Cable 1.23 getest

De Weiss Cannon Ultra Cable 1.23 kwam recent bij verschillende snarentests als ‘best spin’ uit de test. Tijd om de proef op de som te nemen dus!

Specificaties:

Merk: Weiss Cannon
Type: Ultra Cable 1.23
Dikte: 1.23 mm
Soort snaar: medium stijve scherp gehoekte co-polyester snaar voor stevige balrotatie
Vergelijkbare snaren: Diadem Solstice Power, Solinco Hyper-G en Wilson Revolve Spin

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 23/22 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 4 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 7
Spin/slice: 8.5
Balgevoel: 6
Power: 7
Controle: 7.5
Comfort/armvriendelijkheid: 7

Setup en het bespannen van de snaar:

Toen ik deze Weiss Cannon Ultra Cable 1.23 voor het eerst in mijn hand had, voelde deze vrij grof aan. Qua textuur en flex lijkt de snaar wel wat op de Prince Tour XS (Tour Xtra Spin) welke in het verleden ook gespeeld heb. Beide snaren hebben erg scherpe hoeken namelijk. Deze Ultra Cable voelt zo in de hand niet als een 1.23 mm snaar. Hij voelt eigenlijk dikker, ook bij spel, maar daarover later meer. Het inrijgen van de breedtesnaren ging wel soepeler en met minder weerstand dan de Prince Tour XS.

Review Weiss Cannon Ultra Cable 1.23:

De Weiss Cannon Ultra Cable 1.23 is een snaar waarmee je vol kunt doorhalen, zonder echt bang te hoeven zijn om te overhitten. De snaar is van zichzelf niet heel levendig, maar iets meer low-powered. Dit was even wennen in vergelijking tot mijn favoriete Diadem Solstice Power 17 snaar welke elastischer en dynamischer voelt. De snaar biedt een enorme balrotatie, waardoor je een hogere balbaan krijgt en daardoor meer ‘net clearance’. Deze extra marge en het low-powered speelgevoel geven de snaar veel controle. Van een 1.23 mm snaar had ik echter wel wat meer balgevoel en toch eigenlijk ook wel wat meer power verwacht. De snaar voelt als een 1.28 of 1.30 mm snaar.

Deze robuuste bouw geeft de snaar een hoge duurzaamheid. Na een kleine 4 uur stevig tikken op gravel zijn er nog geen noemenswaardige slijtagesporen te zien. Wat verder nog opviel is dat ik de snaren in het begin iets meer moest recht zetten dan verwacht. Naarmate deze playtest vorderde was dit minder het geval en leek de snaar wat meer te settelen. Na ongeveer 3 uur testen heb ik de snaar doorgemeten om het spanningsbehoud te zien. De snaar was 5 DT punten teruggelopen t.o.v. mijn eerste meting direct na het bespannen, dit bij vrij normale speelcondities. Het spanningsbehoud van de Weiss Cannon Ultra Cable 1.23 beschouw ik hierdoor als gemiddeld.

Tot slot het comfort van de Weiss Cannon Ultra Cable 1.23. Zoals gezegd voelt de snaar zowel in de hand bij het bespannen als qua spel robuuster aan dan gedacht. Dit maakt dat de snaar niet de meest comfortabele in dit genre is. Vergelijkbare snaren als de Diadem Solstice Power of de Solinco Hyper-G scoren wat dat betreft beter. Maar ben je op zoek naar ultieme spin gecombineerd met vooral balcontrole en heb je zelf voldoende spierballen, dan is deze snaar de moeite waard om te proberen!

Geef een reactie