String-Kong Bonobo 1.30 multifilament bespanning getest

Mike heeft de afgelopen anderhalve week de String-Kong Bonobo 1.30 multifilament bespanning getest. Deze snaar scoort met name erg goed op trillingsdemping en balgevoel!

Specificaties:

Merk: String-Kong
Type: Bonobo 1.30
Dikte: 16/1.30 mm
Soort snaar: comfortabele multifilament bespanning voor extra trillingsdemping en touch
Vergelijkbare snaren: Wilson Sensation 16, Diadem Impulse 16, Babolat Addiction 16

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 24/23 kg bij een bespanrange van 23-27 kilo
Testduur: 2 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Beoordeling:

Duurzaamheid: 7
Spanningsbehoud: 7
Spin/slice: 7.5
Balgevoel: 9
Power: 8
Controle: 7.5
Comfort/armvriendelijkheid: 9

Setup en het bespannen van de snaar:

Ik heb de String-Kong Bonobo 1.30 getest in mijn vertrouwde Prince Textreme Warrior 107 op 24/23 kg. In het verleden heb ik last van mijn schouder gehad. Dat was één van de voornaamste redenen om toen voor de comfortabele Textreme Warrior 107 te kiezen. Ik was erg benieuwd of de String-Kong Bonobo 1.30 nog wat extra comfort kon toevoegen. Het bespannen van deze snaar gaat erg makkelijk: weinig tot geen coil memory en het inrijgen van de breedtesnaren is erg eenvoudig door het soepele karakter van de snaar.

Review String-Kong Bonobo 1.30:

Bij de eerste ballen met deze String-Kong Bonobo 1.30 viel de fijne demping van de snaar meteen op. De snaar biedt een heel zacht en comfortabel speelgevoel, erg fijn voor mijn schouder! Een andere dikke plus van de snaar is het balgevoel/de touch die je ermee hebt. Je hebt veel connectie met de snaar mede doordat de bal wat langer in deze elastische snaar gepakt wordt, voordat deze weer losgelaten wordt. 

Ook op het gebied van spanningsbehoud zou deze snaar volgens de specificaties op de verpakking goed moeten scoren. Na het bespannen kwam ik uit op een DT (Dynamic Tension) van 36. Na een (stevige) training van anderhalf uur was deze gezakt naar DT 28. Ik moet hierbij wel opmerken dat er tussen het moment van bespannen en het spelen 2 weken zaten. Dit kwam door mijn deelname aan de marathon van Rotterdam. Zodoende zou ik het spanningsbehoud gemiddeld noemen.

De String-Kong Bonobo 1.30 multifilament is fijn in balans. De snaar is levendig genoeg voor makkelijke power vanaf de baseline. Toch voelde de snaar ook weer niet zo ‘jumpy’ dat dit ten koste van de controle ging. De balans tussen power en controle vond ik dus dik in orde. Ook de spin en slice kwamen goed uit deze snaar. Mijn favoriete snaar is de Diadem Solstice Power 17, een snaar met stervormige bouw voor extra ballbite en spin. Deze ronde String-Kong snaar haalde het qua balrotatie niet bij de Solstice Power, wel won deze snaar het qua armvriendelijkheid.

Duurzaamheid en advies:

Na grofweg 2 uur spel op gravel begaf de String-Kong Bonobo 1.30 het. 2 uur spel met een full bed multifilament snaar van 1.30 mm viel mij niet tegen. Zeker niet gezien de bladmaat en het bespanpatroon van mijn Prince Textreme Warrior 107. Ik denk dat deze snaar in een hybride setup met een polyester snaar in de lengte erg fijn kan werken. De laatste tijd heb ik ook geëxperimenteerd met een Natural Gut (darmsnaar) in de lengte en een dunne polyester in de breedte. Ik denk dat de String-Kong Bonobo 1.30 hiervoor echter te zacht is. Desalniettemin zou de snaar prima als breedtesnaar in een hybride setup kunnen werken.

Samengevat is de String-Kong Bonobo 1.30 multifilament een fijne keus voor niet frequente snarenbrekers die op zoek zijn naar extra comfort! Ook is de touch/het balgevoel van de snaar erg prettig en heeft de snaar een zeer vergevingsgezind karakter.

Geef een reactie