Solinco Tour Bite Soft

Fan van polyester snaren, maar niet altijd van hun stuggere feel? Goed nieuws: de bekende Solinco Tour Bite is er in een zachte, meer comfortabele versie! Dit is de Solinco Tour Bite Soft.

Solinco Tour Bite Soft package 2

Merk: Solinco
Snaar: Tour Bite Soft
Dikte: 17 (1.20 mm), 16L (1.25 mm) of 16 (1.30 mm)
Type: Soft co-polyester snaar

De Solinco Tour Bite Soft is de zachtere versie van de Solinco Tour Bite, welke uitgeroepen is tot beste polyester snaar van het jaar 2011, 2012 en 2013. Dit schept natuurlijk de nodige verwachtingen voor deze zachtere, meer comfortabele versie van de bekende Solinco snaar.

Solinco Tour Bite Soft full

Waar de gewone Tour Bite in uitblinkt, is grip op de bal en voorspelbaarheid/controle. De Solinco Tour Bite is een snaar waarbij je zelf de energie in je slag moet leggen, de snaar draagt hier weinig aan bij. Een ideale snaar voor big hitters dus, die zelf immers genoeg power hebben.

De Solinco Tour Bite Soft bedient duidelijk een andere groep spelers. De snaar heeft dezelfde vierkante snaarvorm met scherpe randen voor extra grip op de bal voor fijne topspin en slices, maar voelt duidelijk meer elastisch en levendiger t.o.v. de gewone Tour Bite. De snaar biedt dan ook duidelijk meer power en is hiernaast behoorlijk comfortabel voor de arm. Een serieuze optie dus voor spelers die zelf wat minder power genereren, maar die wel het meer directe bal/snaarcontact van een polyester snaar waarderen. De snaar is in 3 diktes verkrijgbaar: 17 (1.20), 16L (1.25) en 16 (1.30). De 17 uitvoering is het meest comfortabel maar voelt ietwat ‘springerig’. De 16L en 16 diktes bieden een fijnere mix van power, controle en comfort, waarbij de 16 dikte de meest slijtvaste uitvoering van de Solinco Tour Bite Soft is. Zoals bij bijna alle polyester snaren schuiven de snaren van de Solinco Tour Bite Soft na balcontact weer keurig terug op hun plaats, wat een hoop geschuif aan de snaar (en vaak irritatie) voorkomt. Wat wel opvalt, is dat de snaar wat sneller zijn spanning verliest.

Solinco Tour Bite Soft close

Al met al is de Solinco Tour Bite Soft een zeer comfortabele polyester snaar die uitblinkt in spin, messcherpe slices en een fijn balgevoel. Het enige nadeel is het wat snellere spanningsverlies van de snaar.

Geef een reactie