Solinco Hyper-G bespanning

Na een flinke buzz op social media is Solinco’s nieuwe snaar dan eindelijk gearriveerd. De Solinco Hyper-G biedt een goede mix van spin en controle in een snaar die zeker opvalt op de baan!

Solinco Hyper G 16 full

Merk: Solinco
Snaar: Hyper-G
Diktes: 16/1.30mm, 16L/1.25mm, 17/1.20mm en 18/1.15 mm
Type: medium stijve co-polyester snaar
Vergelijkbare snaren: Diadem Solstice Pro, Tecnifibre Black Code 4S en Völkl Cyclone

Na heel wat maanden van testen en even zoveel rumoer op social media is de nieuwe snaar van ATP top 50 speler Donald Young er dan. De felgroene Solinco Hyper-G is een vierkantige co-polyester snaar met een prima balans tussen spin en controle.

Solinco Hyper G full

De scherpe vierkantige bouw van de snaar werkt tweeledig: enerzijds zorgt deze vorm voor extra grip op de bal voor spin en slice, anderzijds zorgt deze ervoor dat de bal wat langer in de snaren wordt ‘gepakt’, wat fijne sturing en controle geeft. De Solinco Hyper-G zit qua stijfheid tussen de bekende Solinco Tour Bite en Tour Bite Soft in: de snaar is medium-stijf.

Deze stijfheid maakt de snaar ideaal voor spelers die zelf genoeg snelheid halen uit hun volle swing. Doordat de Solinco Hyper-G low-powered is, zul je niet snel overhitten met deze snaar. De extra ballbite van de snaar zorgt voor het makkelijker kunnen maken van grote hoeken met je groundstrokes en iets meer marge als je zelf een wat vlakkere slag hebt. Ook goed om te weten is dat de snaar qua comfort het behoorlijk goed doet. Veel snaren in dit genre voelen nogal stijf als je ze wat harder bespant, bij de Solinco Hyper-G valt dat reuze mee.

Solinco Hyper G close

De Solinco Hyper-G is een snaar met een directe feel/respons en veel spinpotentie. Een aanrader voor de speler die de controle van de Tour Bite zoekt in een iets comfortabeler jasje met veel spinpotentie.

4 REACTIES

    • Hoi Sjors, goede vraag! Vooralsnog heb ik hem alleen op tenniswarehouse (VS) gezien en nog niet op onze Europese sites. Ik verwacht dat deze dan rond februari voor Europa beschikbaar komt, voor aanvang van het nieuwe seizoen. Waar speel je momenteel mee?

    • Hoi Erik,

      Nee, vooralsnog niet. De Diadem Solstice serie kan je al wel in onze webshop vinden, ook een erg fijn product. Ook een aantal Prince snaren vind je er. Mogelijk voegen we hier binnenkort nog meer moois aan toe. De Solinco Hyper-G en de Tecnifibre Black Code 4S verwacht ik echter niet op korte termijn.

Geef een reactie