Solinco Hyper-G 17 getest

Eén van de betere controle georiënteerde spinsnaren van dit moment door de test gehaald: dit is de Solinco Hyper-G 17 getest door mijnracket.nl speler Mike.

solinco-hyper-g-17-full

De opvallende, felgroene Solinco Hyper-G scoort al langere tijd goed in verschillende tests. Hoog tijd dus om deze snaar in mijn favoriete 1.20 mm dikte zelf door de test te halen. De Solinco Hyper-G 17 biedt een goede balans tussen power en controle, meer dan gemiddelde balrotatie en is nog vrij comfortabel voor co-polyester begrippen. De snaar is goed te vergelijken met de nieuwe snaar van Diadem, de Elite XT 17.

Specificaties:
Merk: Solinco
Type: Hyper-G 17
Dikte: 17/1.20 mm
Soort snaar: controle georiënteerde vierkante co-polyester snaar met een medium stijve feel. Mooie balans tussen power en controle, goede feel en meer dan gemiddelde spinpotentie.
Vergelijkbare snaren: Tecnifibre Black Code 4S 18 en Diadem Elite XT 17

Getest door:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 24/23 kg bij een bespanrange van 23-27 kilo
Testduur: 4,5 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Solinco Hyper G full

Beoordeling:
Duurzaamheid: 7.5
Spanningsbehoud: 8
Spin/slice: 7.5
Balgevoel: 8
Power: 7.5
Controle: 8.5
Comfort/armvriendelijkheid: 8

Bespannen van de snaar:
De Solinco Hyper-G 17 is makkelijk te bespannen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de RS Lyon 1.20 of de YTEX Square-X 16L zit de snaar wat ‘vrijer’ verpakt. Wat ik hiermee bedoel is dat de snaar niet zo strak ‘opgerold’ zit. Hierdoor hoef je de snaar maar lichtjes te laten vieren om met deze snaar aan de slag te kunnen. Het inrijgen van de breedtesnaren gaat vrij makkelijk. Al met al niet veel spannends dus.

Review:
Ik heb de Solinco Hyper-G 17 al eerder door de test mogen halen. Daar ik toen ook met rackets aan het experimenteren was, vond ik het lastig om een eerlijk oordeel over deze snaar te vellen. Bij deze gaat de snaar dus in de herkansing.

De Solinco Hyper-G 17 zit qua feel tussen de Tour Bite Soft en de Tour Bite in, twee andere bekende snaren van Solinco. De Tour Bite Soft vond ik te ‘springerig’, ik miste duidelijk een stukje controle. De softe feel en demping van deze snaar waren wel erg prettig. De ‘gewone’ Tour Bite is wat robuuster en duidelijk meer controle georiënteerd, maar ook stijver. De Solinco Hyper-G 17 gaat qua comfort richting de Tour Bite Soft, maar qua controle naar de Tour Bite. Ikzelf (en mijn schouder) vonden dit erg prettig omdat controle en comfort en dit geval dus prima samen kunnen gaan.

Solinco Hyper G close

Er zit echter ook genoeg leven en power in de Solinco Hyper-G 17. Wel zul je de snelheid grotendeels zelf uit je swing moeten halen. Het is en blijft een low-powered snaar. De snaar biedt in die zin niet zoveel dynamiek als de Diadem Elite XT 17, één van mijn favoriete snaren. De Elite XT 17 biedt ook duidelijk meer spin, door de zespuntige (stervormige) bouw. Toch biedt de Hyper-G wel degelijk meer spin dan gemiddeld, wat prettig was om mijn wat vlakkere groundstrokes van wat meer marge te voorzien. Qua spinpotentie wint de Tour Bite het van de Hyper-G. De Tour Bite gript de ballen wat makkelijker/heeft meer ballpocketing.

Het spanningsbehoud van de Solinco Hyper-G is vrij netjes. De snaar is op dit front vrij stabiel. De duurzaamheid voor een 1.20 snaar vond ik ook voldoende tot goed. Eigenlijk scoort de Solinco Hyper-G 17 op alle vlakken een hele dikke voldoende. Het is hiermee één van de betere allround poly’s.

Geef een reactie