Solinco Barb Wire 16L (1.25) bespanning

Genereer je zelf voldoende snelheid en wil je die power controleren met stevige topspin? Check dan zeker de Solinco Barb Wire 16L!

Solinco Barb Wire 16L full

De Solinco Barb Wire 16L (1.25 mm dikte) is een co-polyester snaar met een extreem grove, prikkeldraadachtige textuur, welke de naam van de snaar verklaart. Deze grove textuur zorgt voor 2 belangrijke dingen: het langer pakken van de bal in je snaren (meer ball pocketing ofwel een langer bal-snaar contact) en meer grip op de bal (ball bite). Deze twee features geven de snaar een enorme spinpotentie en goede balcontrole.

Solinco Barb Wire 16L close-up

De snaar zelf is vrij low-powered, wat wil zeggen dat je zelf middels een grote, volle swing de balsnelheid moet genereren. De Solinco Barb Wire 16L zorgt vervolgens voor een flinke dosis spin om die balsnelheid te controleren. Spelers die vaak ‘overhitten’, d.w.z. eerder lang dan kort slaan, zullen de extra marge die je met deze snaar in je slagen krijgt zeker waarderen. De enorme grip geeft verder heerlijke slices en de mogelijkheid om makkelijk grotere hoeken te maken met je groundstrokes.

Qua comfort en trillingsdemping scoort de Solinco Barb Wire 16L minder hoog, maar de snaar is dan ook bedoeld voor spelers die zelf voldoende slagkracht in huis hebben.

De Solinco Barb Wire 16L ligt in het genre van de Babolat RPM Blast en de Völkl Cyclone en is naast deze 1.25 (16L) dikte ook te verkrijgen in een dikkere 1.30 (16) en dunnere 1.20 mm (17) dikte. Oh ja en de matzwarte look van de snaar is erg gaaf;)

Geef een reactie