RS Paris Octagon 1.20 getest

RS Tennis, het merk van voormalig wereldtopper Robin Söderling komt met een nieuwe achthoekige snaar. Mike heeft deze RS Paris Octagon 1.20 getest! Deze co-polyester snaar biedt goed comfort gecombineerd met stevige power. Lees verder…

Specificaties:

Merk: RS Tennis (by Robin Söderling)
Type: Paris Octagon
Dikte: 18/1.20 mm
Soort snaar: relatief soepele achthoekige co-polyester voor extra rotatie en goed comfort
Vergelijkbare snaren: Diadem Solstice Power 17, Babolat RPM Team 17, Solinco Tour Bite Soft

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 23/22 kg bij een bespanrange van 23-27 kilo
Testduur: 3.5 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 8
Spin/slice: 7.5
Balgevoel: 8
Power: 9
Controle: 7.5
Comfort/armvriendelijkheid: 8.5

Setup en het bespannen van de snaar:

De RS Paris Octagon 1.20 heb ik op 23/22 kg bespannen in mijn Prince Textreme Warrior 107. Ook de ‘eerste’ snaar van RS Tennis, de RS Lyon heb ik eerder in dezelfde dikte getest. Net als de RS Lyon zit ook deze RS Paris Octagon in een fraaie hersluitbare verpakking. Dit zorgt ervoor dat de snaren altijd in goede condities bewaard kunnen worden, ook wanneer je bijvoorbeeld een halve set gebruikt voor een hybride. Erg netjes, vind ik zelf! In de hersluitbare verpakking zit de snarenset vervolgens in een kunststof mini rol. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop Babolat de snarensets verpakt. Het is heel makkelijk om de snaren los te halen uit deze mini coil. Hierdoor krullen de snaren minder snel op. Ook kun je een eventuele halve set makkelijk vastzetten in dit mini rolletje.

De snaar voelt bij het bespannen vrij soepel aan. Ook is er weinig frictie van snaar op snaar bij het inrijgen van de breedtesnaren.

Review RS Paris Octagon 1.20:

Bij het slaan is direct is te merken dat de RS Paris Octagon een wat softere co-polyester snaar is. De snaar voelt erg levendig aan! Het is erg eenvoudig om goede diepte en power in mijn groundstrokes te krijgen. Daarnaast is het comfort beter dan verwacht. De snaar heeft een relatief softe, comfortabele feel. 

Mijn favoriete snaar is de Diadem Solstice Power 17. Deze snaar is ook een soft co-poly en heeft een stervormige bouw, ook gehoekt zoals deze RS Paris Octagon dus. De afgelopen week zijn de omstandigheden vrij goed geweest. Ik heb de snaar gedurende dik 3 uur getest in warme omstandigheden op het gravel.

Wat mij opviel is dus de goede power en dito comfort van de Paris Octagon. Het extra ‘spin effect’ zoals op de verpakking staat, was echter gemiddeld. Met deze warme omstandigheden had ik met mijn relatief vlakke groundstrokes toch dat de ballen wat sneller gingen floaten en in het begin vrij vaak achter de baseline vielen. Bij de Solinco Tour Bite Soft had ik dit zelfs nog meer. Mijn favoriete Diadem Solstice Power 17 is scherper en zorgt toch duidelijk voor meer balrotatie en dus meer marge in mijn slagen. Van de spinpotentie van de RS Paris Octagon had ik dus iets meer verwacht, maar dit maakte de snaar weer goed met fijn comfort voor mijn gevoelige schouder.

Vers van de bespanmachine viel het mij verder op dat bij deze RS Paris Octagon 1.20 de snaren in het begin iets meer schoven dan ik gewend ben van snaren in dit genre. Na een goed uur spel had ik hier echter geen erg meer in, mogelijk ook omdat de snaren dan mogelijk al licht gaan inslijten.

Omdat de snaar relatief zacht is, geeft deze dus behoorlijk wat gratis power. De controle is ook ruim voldoende. Als het spin effect van deze achthoekige snaar er dus iets makkelijker uit had gekomen (goed voor extra marge in mijn slagen) dan had ik de snaar op dit gebied nog hoger ingeschaald.

Het spanningsbehoud van de RS Paris Octagon vond ik vergelijkbaar met de Diadem Solstice Power 17, dus goed. Ook de duurzaamheid vond ik dik in orde, zeker gezien de relatief zachte feel van de snaar. Ik heb er zo’n 3.5 uur fijn mee gespeeld. Samengevat denk ik dat de RS Paris Octagon 1.20 een fijne en gebruiksvriendelijke snaar is voor spelers die de overgang naar polyester snaren zouden willen maken, bijvoorbeeld een goede jeugdspeler. Ook iemand die wat extra power in een snaar zoekt, zonder dat deze te pittig op de arm is, zou deze snaar zeker waarderen.

Geef een reactie