RS New York vs Babolat VS Touch

Vandaag in de snarenbattle de RS New York vs de Babolat VS Touch. Hoe houdt de nieuwe premium multifilament snaar met beloofde ‘Natural Gut feel’ van Robin Söderling zich t.o.v. de authentieke natuurdarm van de Babolat VS Touch?

De afgelopen tijd heeft Mike beide snaren door de test gehaald in een hybride setup. De RS New York en Babolat VS Touch bij 2 identieke rackets in de lengte gecombineerd met de Luxilon Alu Power 1.25 in de breedte. Beide zijn op 24/23 kg bespannen in mijn vertrouwde Prince Textreme Warrior 107. Het enige verschil is dat de RS New York 1.24 mm dik was en de Babolat VS Touch 1.30 mm. Van de 1.30 mm uitvoering van de RS New York waren geen testsets beschikbaar. De RS New York en Babolat VS Touch zijn met 10% pre-stretch bespannen, de Alu Power als breedtesnaar zonder pre-stretch.

Beoordeling RS New York:

Duurzaamheid: 7
Spanningsbehoud: 7
Spin: 7.5
Balgevoel: 8
Power: 8.5
Controle: 7.5
Comfort: 8.5

Beoordeling Babolat VS Touch:

Duurzaamheid: 7.5
Spanningsbehoud: 9
Spin: 7.5
Balgevoel: 9.5
Power: 9
Controle: 8.5
Comfort: 9.5

Test:

Nog niet eens zo heel lang geleden heb ik eerder Natural Gut gespeeld vanwege mijn schouderproblemen. Toen met een Luxilon Alu Power 1.25 en ook Yonex Poly Tour Pro 1.25 in de breedte gecombineerd. Deze combinatie kende ik dus al. Nu dus het vergelijk met de ‘premium mulitifilament’ de RS New York. Bij de eerste ballen met de RS New York/Alu Power combi viel gelijk het andere geluid en gevoel op. De snaar heeft niet hetzelfde gedempte speelgevoel en touch als Natural Gut. Het komt er desalniettemin best redelijk bij in de buurt, maar in mijn ogen toch niet meer dan bijvoorbeeld een Babolat Xcel 16 of Tecnifibre X-One Biphase multifilament snaar.

De RS New York is best lekker levendig. Er was makkelijk lengte en power in mijn slagen te leggen, wel gingen de snaren vrij snel schuiven vergeleken met de VS Touch. Nu komt niets bij het spanningsbehoud van Natural Gut in de buurt natuurlijk, maar het verschil was toch wel aanzienlijk. Toch is de RS New York ook erg gebruiksvriendelijk en biedt prima comfort. Alleen heeft darm een veel voorspelbaarder en consistenter speelgevoel en ook meer touch.

Het comfort en de power zijn zogezegd dik in orde bij de RS New York. Qua controle bleef de snaar iets achter. Natural Gut geeft toch echt meer gevoel en speelt consistenter.

Overall:

Overall is de RS New York een prima multifilament snaar met goed comfort en power. Van het beloofde ‘Natural Gut feel’ had ik persoonlijk iets meer verwacht. Toch is de RS New York een goed en betaalbaar alternatief voor natuurdarm als je bereid bent consessies te doen op het gebied van balgevoel, spanningsbehoud en consistentie.

Geef een reactie