Nieuw Italiaans snarenmerk String-Kong

Een nieuw Italiaans snarenmerk met de coole naam String-Kong en met een aap die lijkt op het achterneefje van Donkey Kong als logo… Wij zijn benieuwd!

String Kong collection overview front

Over circa 2 weken komt er een nieuw Italiaans snarenmerk op de markt onder de naam String-Kong. Het merk is opgericht door een Italiaanse Pro Tour Stringer en heeft als slogan ‘Mighty and Competitive’. Naar eigen zeggen blinken de snaren uit in spanningsbehoud. Mijnracket.nl mag de snaren vast door de test halen!

String-Kong biedt een mooi divers pakket aan snaren aan, van multifilament snaren tot ultradunne controle georieënteerde co-polyester snaren, alle met toffe, pakkende namen! Op de achterkant van de verpakkingen kun je aan de hand van het aantal aapjes zien hoe de snaren scoren op het gebied van power, controle, spin, comfort en spanningsbehoud:

String Kong collection overview rear

Een klein overzicht van de snarenlijn van String-Kong:

  • Gibbon 1.30: elastische multifilament snaar met goede spinpotentie
  • Yeti (1.17 en 1.26): een controle georiënteerde co-poly met een lage elasticiteit en prima spanningsbehoud. Aanrader voor hardhitters
  • Gorill-1: power georiënteerde co-poly met veel stretch, goed spanningsbehoud en extra snapback voor spinpotentie
  • Bonobo 1.30: ook een multifilament snaar. De Bonobo is een polyamide gecoate multifilament met veel comfort die ideaal is voor een hybride snarenset-up
  • Orango 1.22: 8-hoekige allround soft co-poly snaar met goede spinpotentie

We gaan een aantal van de hierboven genoemde snaren de aankomende week door de test halen. Eens kijken of String-Kong inderdaad een ‘mighty and competitive’ nieuw snarenmerk is!

String Kong Orango reel

Geef een reactie