Luxilon Element 1.25 getest

Specificaties:

Merk: Luxilon
Type snaar: Element
Dikte: 1.25 (16L)
Type: comfort en power georiënteerde soft co-polyester snaar met goede spinpotentie
Vergelijkbare snaren: Diadem Solstice Power 17, RS Lyon 1.25, Head Hawk Touch

Luxilon Element 125 set

Getest door:

Naam: Stephan
Speelsterkte: 5/5
Type speler: allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Racket: Wilson Six One 95S, 95 sq/inch, 18/16 (spin) bespanpatroon
Hardheid bespanning: 24/24 kg bij een bespanrange van 23-27 kg
Testduur: 7 uur

De Luxilon Element 1.25 is nu verkrijgbaar in onze webshop op een rol van 200 meter.

Beoordeling:

Duurzaamheid: 7
Spanningsbehoud: 6.5
Spin/Slice: 8
Balgevoel: 8
Power: 7
Control: 8
Comfort/Armvriendelijkheid: 8

Luxilon Element 1.25 full

Review:

De Luxilon Element 1.25 is een volgens de beschrijving iets softere en levendigere polyester snaar die comfortabel aanvoelt zonder in te boeten op controle en spin. Het bronzen uiterlijk van de Luxilon Element verklaart wellicht het metaalachtige geluid dat ik direct bij het eerste balcontact meende te horen. Wat ook meteen opviel was dat ik voor geen enkele slag mijn swing hoefde aan te passen: zowel de harde spinslagen als de subtielere slices en dropshots durfde ik met volle overtuiging te slaan. Met andere polyester snaren had ik zeker in het begin de neiging om in te houden om niet te overhitten. Baseline slagen waren prima onder controle te houden en haalden telkens ruim voldoende lengte. Meer lengte dan ik gewend ben van stuggere snaren. De Luxilon Element 1.25 geeft net iets meer power dan andere stuggere (Luxilon) varianten.

Luxilon Element 125 close

De vorm van de Luxilon Element 1.25 is traditioneel rond en niet extra kantig gevormd voor extra bite. Dat beviel mij prima want ondanks de ogenschijnlijk traditionele bite kon ik verbazingwekkend veel spin genereren. Wellicht geholpen door het open (18/16) snarenpatroon van mijn Wilson Six One 95S waarin ik deze snaar heb getest. Mijn slicebackhand kon ik ook prima tegen de lijnen aanleggen. De snaar voelde zeer comfortabel aan. De trillingen die doorkwamen, waren minimaal. Ook voelden hard doorgeslagen ballen niet pijnlijk op mijn arm. Ik kon voluit swingen zonder armproblemen. Ook ballen buiten de sweetspot waren niet oncomfortabel. Los van het metaalachtige geluid zorgde de Luxilon Element voor opvallend veel balgevoel in combinatie met veel controle en ruim voldoende power. Dat fijne balgevoel kwam mijn netspel zeker ten goede. Aan het net was ik blij verrast met het gevoel van de snaar in combinatie met voldoende power om ballen hard weg te leggen. Al met al een iets levendigere en softere snaar dan haar stuggere polyester broertjes van Luxilon.  

Verder viel bij het serveren op dat ik met veel controle toch behoorlijk tempo kon genereren. Ook het slaan van slice en kick ging prima met de Luxilon Element 1.25. Voor spelers die hun eigen power kunnen genereren en op zoek zijn naar een iets levendigere en softere polyester snaar is de Luxilon Element 1.25 een aanrader. De Luxilon Element 1.25 zorgt voor controle en spin gecombineerd met een ruime dosis gevoel en comfort.

Geef een reactie