Laserfibre JB Tour 100 getest

De Laserfibre JB Tour 100 getest door Mike! Deze snaar biedt een levendig speelgevoel en fijne touch gecombineerd met goed spanningsbehoud. Alternatief voor de Luxilon Alu Power.

Nu het nieuwe buitenseizoen onderweg is, is het weer de hoogste tijd om nieuwe snaren te testen. Dat zullen we de aankomende weken ook flink gaan doen! Mike heeft de afgelopen 2 weken op het gemalen baksteen deze JB Tour 100 getest. Daarvoor zijn er ook al de nodige vlieguren gemaakt met deze snaar op het tapijt in de hal.

Specificaties:

Merk: Laserfibre
Snaar: JB Tour 100
Dikte: 17 (1.25 mm)
Type: Co-poly (Made in the USA)
Vergelijkbare snaren: Luxilon Alu Power 1.25, RS Lyon 1.25

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 8.5
Spin: 7
Balgevoel: 7.5
Power: 8
Controle: 8.5
Comfort: 7.5

De Laserfibre JB Tour 100 heb ik getest in de Diadem Elevate 98 op 22/21 kg.

Duurzaamheid/Spanningsbehoud

De JB Tour 100 wordt door Laserfibre zelf neergezet als één van de beste alternatieven van dit moment voor de Luxilon Alu Power. Deze snaar is mede ontwikkeld door voormalig nummer 4 van de wereld James Blake, vandaar ook de toevoeging JB.

Als we de JB Tour 100 qua duurzaamheid vergelijken met de Alu Power, dan durf ik wel te zeggen dat de JB Tour 100 slijtvaster is. Ook speelt deze snaar langer consistent door minder spanningsverlies. De snaar heeft echter niet het levendige gevoel zoals een verse Alu Power dat biedt. De snaar gaat wel langer mee.

Spin

Deze JB Tour 100 voelt iets dikker dan de Alu Power 1.25. Qua dikte zouden beide snaren weliswaar hetzelfde moeten zijn, maar de Laserfibre snaar voelt iets massiever. Dat heeft mijns inziens voordelen qua consistentie, maar qua levendigheid en spin lever je iets in t.o.v. de Alu Power. De spin is redelijk tot goed, maar niet uitzonderlijk zoals een Diadem Solstice Power 17 of Babolat RPM Blast. Daar is deze snaar ook niet zozeer voor gebouwd. Voor makkelijkere toegang tot balrotatie heeft Laserfibre o.a. de Laser EDGE en Laser REV.

Balgevoel en comfort

Het balgevoel bij deze snaar is prettig, zeker op een lager aantal kilo’s. Er zit meer touch in dan in de Alu Power. De zogenaamde ‘ballpocketing’ (het pakken van de bal in de snaren) gaat makkelijk, waardoor ik fijne touch volleys, slices en gecontroleerde lobs kon spelen. Bij de Alu Power knallen de ballen er wat meer vanaf. Bijkomend voordeel van deze ballpocketing is ook een prettig dempend speelgevoel. Niet zozeer als een Luxilon Element of de nieuwe Luxilon Smart, waarvan overigens binnenkort een uitgebreide review volgt. Het comfort is wel bovengemiddeld voor poly begrippen.

Power/controle

Er gaat niet veel boven een verse Alu Power qua levendigheid, power en speelgemak wat mij betreft. Zeker voor de eerste 2 uren. Deze JB Tour 100 van Laserfibre komt redelijk in de buurt. De snaar mist de ‘brute kracht’ van de eerste speeluren van de Alu Power, maar de power is gewoon goed. En qua controle wint deze snaar het van de bekende Luxilon snaar. Waar de Alu Power na 2 tot 3 uur spel snel minder wordt, speelt de JB Tour langer consistent en heeft deze minder spanningsverlies.

Onder aan de streep

Laserfibre biedt met de JB Tour 100 een kwalitatief prima alternatief voor de Alu Power. De Alu Power biedt meer gratis power en iets meer spin, maar de JB Tour heeft meer gecontroleerde power en beter spanningsbehoud en touch. Ik ben benieuwd naar de andere snaren van dit merk. Wordt vervolgd…!

Geef een reactie