Enduraspin snarenspray getest

Een spray voor je snaren die zorgt voor extra spin, power en een langere levensduur. Onze nieuwe mijnracket.nl blogger en snarenbreker Barend heeft deze Enduraspin snarenspray getest! Lees verder!

Tester:

Allereerst even voorstellen: Ik ben Barend Hollenberg en fanatiek liefhebber van de tennissport. Vroeger heb ik tot mijn 11de jaar getennist en vanwege 3x trainen met voetbal en 2x met tennis de keuze gemaakt te blijven voetballen. Soms weet je nog niet helemaal welke sporten de mooiste zijn, maar nu wel! Voor mij is het mooiste van tennis dat deze bestaat uit verschillende aspecten die erg belangrijk zijn. Vooral de mentale strijd die geleverd wordt, vind ik een mooi aspect. Je moet het toch écht zelf, of met zijn tweeën doen!

Toen ik de kans kreeg om tennissnaren, rackets en verschillende accessoires te testen heb ik dit met beide handen aangegrepen. Prachtig om de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in deze heerlijke sport.

Naam: Barend Hollenberg
Speelsterkte: 5/5
Type speler: Moderne speler. Gravel fanaat. Veel spin en veel power in huis. Forehand als wapen, backhand als opbouw. Zeer frequente snarenbreker.
Racket: Head Graphene Prestige MP. (98 sq/inch, 18×20 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 24/23 kg bij bespanrange van 22-26 kg.
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Pro 16L
Rackethistorie speler: Head Graphene Speed MP, Babolat Pure Strike 18×20 en ik ben onlangs geswitcht naar de Head Graphene Prestige MP.

Enduraspin test:

De spray is gebruikt met vorige versie van de Babolat Pure Strike 18/20. 1x gebruikt bij ingesleten snaren en 2x bij nieuwere snaren. De snaar is de Diadem Elite XT 16L (1.25 mm). Na aanbrengen van de spray lijkt het genereren van spin wat makkelijker te gaan. Zeker met de oudere snaar. De spin is vergelijkbaar met de stervormige snaar van Diadem wanneer deze net in het racket is geplaatst. Na enige tijd wordt deze door het slijten weer wat ronder wat de spin wat tegen gaat. Met deze spray lijkt de spinpotentie weer wat te zijn toegenomen. Dit merk je in wat meer controle en “pakken” van de bal. Bij de nieuwere snaar merk je van de spinpotentie wat minder. Het lijkt meer spin te genereren wanneer de snaar wat ouder en ronder geworden is.

De verhoogde duurzaamheid is lastig in te schatten. Wellicht dat door de geoptimaliseerde snapback van de snaar de snaar iets duurzamer wordt. Verhoogde snapback betekende voor mij dat de snaar wat minder stijf voelt, wat minder frictie van snaar op snaar heeft en daardoor mogelijke verhoogde duurzaamheid zou kunnen bieden. De verhoogde power wat dit zou moeten genereren is niet opgemerkt en is met dit racket  en snarencombinatie niet aangetoond. Misschien dat dit met een andere combinatie wel naar boven komt. Als conclusie kan gesteld worden dat de spinpotentie wat toeneemt na het inspuiten van de snaren. Na 20 minuten merk je dat dit weer wat afneemt wat ervoor zorgt dat Enduraspin opnieuw moeten worden aangebracht. Al met al is het een zinvolle spray voor het toe laten nemen van spin, maar qua verhoogde duurzaamheid en power is niet naar voren gekomen dat dit werkelijk gebeurt.

DELEN
Vorig artikelWilson Amplifeel tennisschoen getest
Volgend artikelImpressie Ricoh Open 2017
Even voorstellen: Ik ben Barend Hollenberg en fanatiek liefhebber van de tennissport. Vroeger heb ik tot mijn 11de jaar getennist en vanwege 3x trainen met voetbal en 2x met tennis de keuze gemaakt te blijven voetballen. Soms weet je nog niet helemaal welke sporten de mooiste zijn, maar nu wel! Voor mij is het mooiste van tennis dat deze bestaat uit verschillende aspecten die erg belangrijk zijn. Vooral de mentale strijd die geleverd wordt, vind ik een mooi aspect. Je moet het toch écht zelf, of met zijn tweeën doen! Toen ik de kans kreeg om tennissnaren, rackets en verschillende accessoires te testen heb ik dit met beide handen aangegrepen. Prachtig om de hoogte te blijven van de nieuwste technieken in deze heerlijke sport.

Geef een reactie